U20 MM-kisat: Slovakia ja Saksa varmistivat voitoilla paikkansa puolivälierissä

MAAJOUKKUE / Kierrosraportti
MM-turnauksen viidentenä päivänä pelattiin kaksi ottelua. Slovakia varmisti paikan puolivälierissä voittamalla Latvian. Saksa puolestaan nappasi avausvoittonsa Itävallan kustannuksella.

Slovakia voitolla puolivälieriin, Latvian tie vie karsintasarjaan

Slovakia nollasi Latvian lukemin 3–0 ja varmisti paikan puolivälierissä. Latvialle tappio tiesi sitä, että joukkue joutuu karsintoihin.

Slovakia meni 1–0-johtoon ensimmäisessä erässä, kun Alex Čiernik onnistui maalinteossa ylivoimalla. Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta maaleja ei nähty. Lähimpänä maalintekoa oli Slovakian Filip Mešár, joka laukoi kiekon tolppaan

Slovakia meni kahden maalin johtoon kolmannen erän puolivälissä Šimon Nemecin osumalla. Slovakia iski viimeisen niitin ottelun lopussa, kun Mešár löi kiekon tyhjään maaliin Latvian hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Saksa varmisti turnauksen ensimmäisellä voitolla paikan puolivälierissä

Saksa voitti turnauksen ensimmäisen ottelunsa kukistamalla Itävallan lukemin 4–2.

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisessä erässä paikkansa, mutta maalia saatiin odottaa erän viime minuuteille saakka. Ajassa 18.01 Saksan Philipp Krening iski kiekon verkkoon ja tilanteeksi 1–0.

Toisen erän alkupuoliskolla Saksa meni jo 3–0-johtoon, maaleista vastasi Leon van der Linde ja Thomas Heigl. Itävalta kuitenkin onnistui kaventamaan turnauksen ensimmäisellä maalillaan tilanteeksi 3–1. Erän lopussa kuitenkin Saksa karkasi uudestaan kolmen maalin johtoon.

Itävalta kiri kolmannessa erässä vielä kahden maalin päähän Jonas Dobnigin osumalla, mutta ei sen lähemmäksi. Saksa voitti 4–2 ja varmisti paikan puolivälierissä. Itävallan murheelliset kisat puolestaan jatkuu karsinnoissa, joissa se kohtaa Latvian.