Kierrosraportti: Lukko saalisti ahnaasti, mutta Tappara sivalsi terävästi

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Jenna Westerlund
3.10.
2023
Tiistain ainoassa liigamittelössä kohtasivat kovavireiset Lukko ja Tappara. Raumalla nähtiin jännittävä kamppailu, jossa kotijoukkue piti kiekkoa ja Tappara nojasi vankkaan viisikkopeliin ja vastahyökkäyksiin. Salamannopeasti rakennetut tilanteet olivatkin tamperelaisten voiton avaimina.
Lukko oli läpi kamppailun kiekkoa halltisevampi osapuoli, mutta Tappara sai omat terävät vastahyökkäksensä, joista se rankaisi armotta.

Viime aikoina käytännössä voitosta toiseen edenneiden joukkueiden kohtaamisessa mentiin kolme erää päästä päähän vinhaa vauhtia. Lukko piti suurimmilta osin huolen kiekosta ja Tappara otti prässiä vastaan elokuvanyrkkeilijä Rocky Balboan hengessä. Oiva Keskisen osumalla Tappara karkasi 2−1-johtoon ja lopulta voittoon.

Kotijoukkue tuli ensimmäiseen erään kovaa. Lukko karvasi korkealta ja aiheutti Tapparalle vaikeuksia pelata kiekollista peliä. Lukon kova rummutus toi sille myös kaksi ylivoimatilaisuutta, mutta täysosumat jäivät vielä syntymättä. Christian Heljanko oli avauserässä huomattavasti työllistympi veskari kuin Samuel Harvey.

Hieman yllättäen Tappara vastasi kamppailun ensimmäisestä maalista. Petteri Puhakka livahti vastahyökkäyksessä karkuun Lukko-puolustukselta ja iski rannekudilla pikkumustan pussukkaan. Linus Nymanilla oli huippupaikka tasoittaa läpiajosta, mutta Heljanko seisoi järkähtämättömänä edessä. Seuraavan paikan hyökkääjä kuitenkin hyödynsi ja tasoitti puntit.

Kolmas erä vanheni pitkään tasaisena, mutta puolen välin jälkeen Lukko sai tutun myllynsä pyörimään hyökkäyspäädyssä. Kirvesrinnat puolustivat kuitenkin kärsivällisesti ja tutun sanonnan mukaan, "jos et itse tee niin vastustaja tekee". Oiva Keskinen napautti nopeasti vastahyökkäyksestä maalinedustalta Tapparan johtomaalin. Tuomaristo tarkisti hyökkääjän luistimesta sisään menneen maalin, mutta päätyi hyväksymään sen potkuliikkeen puutteessa.

Kuten läpi ottelun, myös lopussa Tappara puolusti tiiviisti. Tappioasema alkoi selvästi näkyä puristamisena Lukon pelin avaamisessa. Päävalmentaja Tomi Lämsän ottama aikalisäkään ei tuonut kotijoukkueelle lääkettä. Kello kului vääjäämättä nollaan ja kirvesrinnat poistuivat takaisin Tampereelle kolme pistettä rikkaampana. Kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen 1−2-numeroihin päättynyt Lukon ja Tapparan kohtaaminen.