Kierrosraportti: Kovařčíkin veljekset olivat liikaa Tapparalle, Turussa ensimmäiset osumat nähtiin vasta voittomaalikilpailussa

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Uusi Liiga-viikko käynnistettiin kahden ottelun voimin. Tampereella Jukurit jatkoi loistavaa virettään Kovařčíkin veljesten johdolla ja Turussa Sport katkaisi tappioputkensa 0–1-vierasvoitolla.

Kovařčík, Kovařčík, Kovařčík – Jukureille jatkoaikavoitto Tapparasta

Liigan kärkipään ottelussa Jukurit haki vierasvoiton Tampereelta. Kaikista maaleista vastasivat Kovařčíkin veljekset. Näistä Ondřej iski kaksi läpiajomaalia, joista toinen sinetöi jatkoajalla 3–2-voiton.

Ondřej Kovařčík oli Jukurien tehomies Tampereella. Tšekille kirjattiin tehot 2+1, siinä missä toisen veljeksen Michalin saldo oli 1+1. Jukurit voitti Tapparan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja se nosti riemun mikkeliläisleirissä ottelun päätyttyä.

Jukurit on noussut uhkaamaan tamperelaisseuroja myös sarjataulukossa. Ilves on kuusi ja Tappara viisi pistettä mikkeliläisiä edellä. Tappara on pelannut yhden ottelun Jukureita vähemmän, Ilves yhden enemmän.

Avaintapahtumat
Jukurit tuli peliin kovalla karvauksella, mutta joutui pieniin vaikeuksiin hetkeksi, kun vierailija joutui laukomaan monta pitkää kiekkoa perätysten. Mikkeliläisjoukkue otti kuitenkin johtoaseman, kun Nick Halloranin kiekonmenetyksen jälkeen Pekka Jormakka vapautti Ondřej Kovařčíkin läpiajoon ja tšekkihyökkääjä laukoi kiekon ohi Christian Heljangon.

Tappara hallitsi avauserän loppupuolta, mutta ei onnistunut luomaan kovinkaan hyviä maalipaikkoja. Toisen erän alkupuolella sen sijaan rävähti, kun Anton Levtchi laukoi kiekon vasempaan yläkulmaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Jukurit siirtyi uudestaan johtoon pelin ensimmäisellä ylivoimallaan. Tällä kertaa maalinteossa onnistui nuorempi Kovařčíkin veljeksistä, Michal. Tappara-leirissä protestoitiin tilannetta paitsiona, mutta linjatuomarit eivät sitä sellaiseksi nähneet. Erän lopulla Jukureilla oli myös kaksi muuta ylivoimatilaisuutta, mutta jälkimmäinen oli mikkeliläisiltä varsinaista sekoilua, ja Tapparalle avautui useampi maalintekotilanne, joista kahdessa kiekko kävi maaliraudoissa.

Päätöserän alussa Jukurien johdon lisääminen oli lähempänä kuin Tapparan tasoitus. Kirvesrinnat kuitenkin onnistui seitsemisen minuuttia ennen päätöstä, kun hyökkäyksen tueksi nousseen Olli Juolevin rannelaukaus ohitti Markus Ruusun. Erässä nähtiin myös molemmin puolin läpiajo, mutta Jesper Piitulainen sekä Levtchi eivät onnistuneet.

Tappara sai 22 sekuntia ennen loppua hyökkäyspään b-pistealoituksen ja käytti siinä aikalisänsä. Voitetusta aloituksesta huolimatta kuviot eivät tuoneet tulosta ja näin ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa Ondrej Kovařčík sijoitti kiekon läpiajosta Heljangon jalkojen välistä maaliin.

maalintekijät
6.31 0–1 Ondřej Kovařčík (Jormakka)
21.32 1–1 Anton Levtchi (Liedes, Vittasmäki)
32.04 1–2 Michal Kovařčík (Kovařčík O., Larsen)
53.16 2–2 Olli Juolevi (Granath, Keskinen)
60.24 2–3 Ondřej Kovařčík (Kovařčík M.)

maaliodottama
Tappara 2,11 – 2,34 Jukurit

Sport katkaisi neljän ottelun tappioputkensa Rasmus Reijolan nollapelin myötä

Turun tiistai-illassa yksi osuma ratkaisi kaiken, kun Johan Sundström ratkaisi voittomaalikilpailussa lisäpisteen kohtalon. Rasmus Reijola pelasi kauden ensimmäisen nollapelin ja voitolla Sport nousi KooKoon ohi sijalle 11.

Odotetun tasainen ja vähämaalinen ottelu tarjosi lopulta vain yhden osuman, joka ratkaisi ottelun jatkoajalla. Mittelössä oli pudotuspelien tuntua, sillä pelaaminen oli erittäin tarkkaa ja kumpikin osapuoli osasi nollata vastustajan vahvuudet.

Avaintapahtumat
Ottelu oli odotetun tiukka joukkueiden pelatessa tarkkaa peliä. Ennen Turun tiistai-illan kamppailua TPS oli voittoisan ottelun myötä noussut sijalle yhdeksän, kun Sport oli viisi pistettä vähemmän keränneenä sijalla 12. Joukkueet pelaavat siis koko loppukauden ajan paikasta pudotuspeleissä, sillä kamppailu alemman pudotuspeliviivan molemmin puolin on erittäin tiukkaa. Pisteiden merkitys myös näkyi ottelussa.

Kotijoukkue loi ensimmäisessä erässä enemmän maaliodottamaa ja vietti enemmän aikaa hyökkäysalueella. Esimerkiksi Petrus Palmulla oli lähes tyhjä maali edessä, mutta pikkumusta ei verkkoon eksynyt. Pidempiä hyökkäyspään pyörityksiä ei erässä nähty, kuten ei rangaistuksiakaan.

Toinen kaksikymppinen oli erittäin katkonainen peräti viiden vihelletyn rangaistuksen vuoksi. Pelaajista muun muassa TPS-hyökkääjä Aatos Koivu pääsi erässä pelaamaan vain yhden vaihdon erikoistilanteiden vuoksi. Erä eteni tästä huolimatta maalittomassa tasatilanteessa toiselle erätauolle. Kumpikaan joukkue ei saanut selkeästi kiekonhallintaa itselleen, vaan peli aaltoili ja paikkoja nähtiin molemmissa päädyissä. Otteista paistoi läpi tietynlainen varovaisuus, eikä turhia riskejä otettu.

Viimeinen erä oli edeltäjiään tasaisempi. Sportilla oli paremmat paikat ottelun loppuhetkillä, mutta keskustaa puolustettiin tiiviisti, eikä yksilövirheitä nähty. Maalittomassa tasatilanteessa edettiin jatkoajalle, jonka aikana TPS:llä oli useampia hyviä paikkoja. Muun muassa jatkosopimuksen juuri Palloseuran kanssa tehnyt Viljami Marjala sekä Aidan Dudas pääsivät lähes kasvokkain Rasmus Reijolan kanssa.

Vasta voittomaalikilpailu toi kuitenkin tuloksen, kun Johan Sundström ratkaisi lisäpisteen kohtalon tolpan kautta sisään uponneella kiekolla.

maalintekijät
65.00 0–1 Johan Sundström vl

maaliodottama
TPS 2,71 – 2,02 Sport