Kierrosraportti: Ilves ratkaisi viimeisellä minuutilla, HPK:n Juho Markkanen loukkaantui

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Jenna Westerlund
30.11.
2023
Torstai-ilta tarjosi vain yhden Liiga-ottelun, kun sarjakärki Ilves vieraili HPK:n luona Hämeenlinnassa. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä viimeiselle minuutille saakka.

HPK maksoi kovaa hintaa Nikkilän jäähystä viimeisellä minuutilla

HPK ja Ilves iskivät maaleja vuorotahtiin, kunnes Ilves ratkaisi ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Petteri Nikkilän istuessa rangaistusaitiossa. Ottelun viidestä maalista peräti neljä oli erikoistilannemaaleja.

Ilves nappasi pisteet Hämeenlinnasta viimeisen minuutin maalilla lukemin 2–3. Voitto oli tamperelaisille kuudes peräkkäinen. Maalin jälkeen nähtiin niin epäurheilijamaista käytöstä kuin maalivahdin loukkaantuminenkin.

LÄHTÖKOHDAT

Illan ottelu oli joukkueiden kauden toinen kohtaaminen ja ensimmäinen Hämeenlinnassa. Ilves korjasi vakuuttavasti pisteet ensimmäisestä kamppailusta lukemin 6–3. Tamperelaiset ovat sarjataulukon kärjessä tasapistein Tapparan kanssa, HPK nousi tiistaisella TPS-voitollaan sijalle 13.

Kerhon kokoonpanossa nähtiin vain kaksi muutosta tiistain voitosta. Tuore hankinta Axel Skinnari debytoi 13. hyökkääjänä ja Juho Markkanen aloitti kauden viidennen ottelunsa kotimaalilla ykkösvahti Sami Rajaniemen ollessa poissa kokoonpanosta henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Vierailla nähtiin niin ikään kaksi kokoonpanomuutosta. Vastikään loukkaantumisesta palannut Ville Meskasen jäi sivuun ottelusta ja Eetu Päkkilä nousi Meskasen tilalle kokoonpanoon. Tupsukorvien tolppien väliin palasi Jakub Málek.

AVAINTAPAHTUMAT

Ottelussa puhutti Artturi Toivolan ylivoimamaali. HPK-hyökkääjä löi kiekon sisään Jakub Málekin edestä sen jälkeen, kun tšekkivahti pudotti sen sylistään. Ennen kuin kiekko upposi sisään, tuomari oli jo selostajien sekä hidastusten mukaan viheltänyt pilliinsä. Maali kuitenkin hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen, mikä herätti tunteita Ilves-leirissä. Samaisen jäähyn aikana Ilves oli viimeistellyt myös alivoimamaalin.

Ottelun ratkaisu nähtiin 39 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. HPK-puolustaja Petteri Nikkilä nappasi jäähyn ja Ilves iski heti, kun Joona Ikonen iski tahtomaalilla Ilvekselle täydet kolme pistettä. Maalin jälkeen Nikkilä joutui ennenaikaisesti pukukoppiin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi ja HPK-maalilla Markkanen loukkaantui tilanteessa. Kaj Saarinen kävi tuuraamassa maalilla ennen maalivahdin pois ottoa.