Kierrosraportti: Ilves kaatoi Kärpät maalipörssin kärkinimi Petr Kodýtekin johdolla, SaiPa laittoi raumalaiset ahtaalle kotikaukalossaan

LIIGA / Kierrosraportti
Ilves onnistui maalinteossa myös alivoimalla.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigassa pelattiin torstai-iltana vain kaksi ottelua, kun Kärpät isännöi Oulussa Ilvestä ja SaiPa sai vieraakseen Rauman Lukon. Oulussa nähtiin peräti yhdeksän maalia, kun Lappeenrannassa maalihanat avattiin vasta kolmannessa erässä.

Kärpät laukoi, Ilves maalasi

Kärppien orastava voittoputki katkesi, kun Ilves voitti oululaisnipun maalein 6–3. Petr Kodýtek karkasi maalipörssin johtoon kahdella maalilla ja Ilves nousi runkosarjan jaetulle toiselle sijalle.

Ilves hallitsi ottelun ensimmäistä erää oululaisten pelatessa huolimattomasti. Kärpät-puolustus vetäytyi useampaan otteeseen pieneksi keskustaan, mikä avasi maalipaikkoja vierasjoukkueelle.

Ilves oli tähän mennessä voittanut kaikki ottelut, joissa se oli iskenyt avausmaalin. Putki jatkui myös Oulussa, sillä voittoisan ottelun avausmaalin iski Oula Palve. Ilves karkasi jo kahden maalin johtoon avauserässä Petr Kodýtekin maalatessa. Kärpät sai myllyn päälle erän viimeisillä minuuteilla, ja kavennusmaali syntyi Julius Junttilan lavasta.

Toisessa erässä nähtiin neljä maalia, rangaistuslaukaus sekä maalivahdin vaihto. Marko Anttila tasoitti 2–2:een, minkä jälkeen Ilves karkasi uudelleen kahden maalin johtoon Juuso Könösen sekä Jeremy Grégoiren alivoimamaalin myötä. Välissä Teemu Turunen epäonnistui rangaistuslaukauksessaan.

Niklas Kokko asteli Niclas Westerholmin tilalle alivoimamaalin jälkeen. Kärpät sai ensimmäisen erän tapaan pelistä kiinni erän loppupuolella, ja Arttu Paaso löi Kärpät maalin päähän. Oululaisten peliä leimasi useat yksilövirheet, huolimattomuus sekä huonot ajoituksen hyökkäyksiinlähdöissä. Toisaalta Ilves myös naulasi kovalla prosentilla.

Kolmas erä oli kotijoukkueen heiniä, mutta tulostaululla paineistaminen ei näkynyt. Ilves puolusti johtoaan ja maalilla Jakub Malek oli mies paikallaan. Kärpät ei maalia lähemmäs päässyt, ja lopulta sekä Kodýtek että Könönen kävivät lyömässä kiekon tyhjään maaliin.

Voitto oli Ilvekselle kolmas peräkkäinen, minkä ansiosta se nousi sarjan jaetulle kakkossijalle. Kärppien osalta tappio katkaisi kahden ottelun voittoputken ja joukkue on sarjataulukossa sijalla kymmenen.

Tappio ei ainakaan vähennä painetta Lauri Marjamäen ja Kärppien ympärillä. Aiemmin tällä viikolla hyökkääjä Trevor Mingoia jätti joukkueen, ja Ilves-ottelun jälkeisessä haastattelussa Kärpille maalin iskenyt Junttila kertoi, että ainakin hänelle Mingoian sopimuksen purku tuli yllätyksenä.

Kärppien viikko jatkuu lauantaina JYPin vieraana ja Ilves kohtaa niin ikään lauantaina kotonaan KooKoon.

Maaliodottama:
Kärpät 3,79 – 1,37 Ilves

Lappeenrannan maalihanat avattiin vasta päätöserässä – Repo ja Krannila järjestivät pisteet Raumalle

Lappeenrannassa nähtiin vähämaalinen ja vauhdikas ottelu. Lukko oli lopulta vahvempi lukemin 2–1.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet loivat pyörityksiä hyökkäysalueillaan. SaiPa sortui ottamaan jäähyjä, ja tämän myötä ensimmäisen erän ote siirtyi vierailijoille. Kotijoukkue pääsi myös ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla ylivoimalle, mutta Lukko selvitti erikoistilanteet helpon näköisesti.

Lappeenrantalaiset hallitsivat toisen erän alkua, mutta peli tasottui erän edetessä. Ottelu jatkui vauhdikkaana, mutta yksittäisiä maalintekopaikkoja lukuun ottamatta molempien joukkueiden maalivahdit selvisivät vähäisellä työmäärällä.

Maalihanat aukesivat viimeisessä erässä Sebastian Repon ja Jami Krannilan maaleilla. Molemmat pelaajat tekivät myös esityöt toistensa maaleihin. SaiPan maalilla hyvin torjunut Kari Piiroinen tarjosi kotijoukkueelleen mahdollisuuden taistella pisteistä, kun hän torjui Gabriel Fontainen rangaistuslaukauksen kymmenen minuuttia ennen erän loppua.

Hetken päästä tästä Antti Kalapudas sai lyötyä kiekon raumalaisten maalia vartioineen David Lebedeffin selän taakse. Lukko haastoi tilanteen, koska kotijoukkueen Hugo Rikkilä ajautui Lebedeffin päälle. Pitkän videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Lukko puolusti omaa aluettaan hyvin ottelun lopussa, eivätkä lappeenrantalaiset pystyneet luomaan todellisia maalipaikkoja. Näin ollen pisteet matkasivat Raumalle.

Molemmat joukkueet pelaavat vielä lauantaina, kun SaiPa kohtaa HPK:n Hämeenlinnassa ja Lukko isännöi naapuriseuraansa Turun Palloseuraa.