Mielipide

Lassila päihitti esikuvansa

LIIGA / Kolumni
Hämeenlinnan Pallokerhon maalivahti Teemu Lassilalla oli mieluisa ilta Lahden Pelicansia vastaan. 37 torjuntaa urakoinut Lassila takasi Kerholle kolme pistettä ja kaiken lisäksi vastustajan maalia vartioi jo lapsuudessa tutuksi tullut Ari Sulander.

Pelicans kiri päätöserässä maalin päähän ja hengitti jo kerholaisten niskaan, mutta Teemu Lassila toimi tänään ylitsepääsemättömänä esteenä lahtelaisten pistetavoittelussa. Lassila kertoi hyvästä lopputuloksesta huolimatta ottelun olleen hankala.

– Alku oli vähän hakemista, mutta toisen erän aikana pääsin peliin hyvin mukaan. Sen jälkeen ei ollut oikeastaan ongelmia, Lassila mietti hikisen päivätyönsä päätteeksi.

Peräti 37 kertaa kiekon eteen ehtinyt maalivahti oli elementissään varsinkin ottelun päätösminuuteilla.

– Paljon oli töitä ja viimeiset pari minuuttia olivat aika pahoja. Muutamaan kertaan en edes nähnyt kiekkoa ja olin ihan ihmeellisesti selälläni siellä. Tänään oli onneakin matkassa.


Teemu Lassila torjui Pelicansia vastaan 37 laukausta.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Pelicansin maalia vartioi 12 vuoden tauon jälkeen kotimaan kaukaloihin palannut Ari Sulander. 41-vuotias konkari on ollut monen maalivahdin esikuva, ja niin myös Lassilan.

– Pikkupoikana olen häntä seurannut ja ollut pihapeleissäkin Ari Sulanderina maalissa. Hienoa siinä mielessä ja tämän pelin varmasti muistaa, Lassila virnisti.

HPK ja Lassila ovat seuraavan kerran tulessa lauantaina Raumalla Lukkoa vastaan.

– Huomenna levätään ja palautellaan. Lauantaina sitten Raumalle. Se ei ole koskaan helppo paikka pelata. Mutta nautitaan näistä kolmesta pisteestä ensin tämä päivä, Lassila päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös