Tulevan kesän kärkipään varaukseksi povattu Necas: "NHL on unelmani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Martin Necas pelasi vielä viime kaudella alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.
Tšekin ensimmäisen maalin Suomea vastaan syötti Martin Necas, joka on tulevana kesänä kärkipään NHL-varauksia. Parhaimmillaan Necasia on povattu kuudenneksi varaukseksi.

Nuorten MM-kisat ovat tärkeitä tapahtumia varausikäisille pelaajille. Lehterit ovat pullollaan scoutteja, jotka seuraavat tarkalla silmällä nuoria pelaajia ja vertailevat näitä keskenään.

Tšekin 17-vuotiaalle Martin Necasille Kanadassa pelattavat MM-kisat ovat tärkeä näytönpaikka. Avausottelussa kakkossentterinä luutiva Necas kellotti lähes 13 minuuttia jääaikaa.

− Tämä on todella tärkeä turnaus varaustilaisuutta ajatellen, mutta olemme täällä joukkueena. Meidän täytyy olla hyviä joukkueena, ei niinkään yksilöinä, Necas painotti ensimmäisen voiton jälkeen.

Nuorelle tšekkiläiselle ei ole väliä sillä, minne hänet kesällä varataan.

− Kun oli nuorempi, pidin Washington Capitalsista, mutta nyt pidän kaikista joukkueista yhtä paljon.

Necas luettelee omiksi vahvuuksikseen pelin lukemisen. Hän kertoo olevansa ennen kaikkea pelintekijä. Necas onkin nakuttanut vakuuttavia tehoa jo nuorempien junioreiden MM-kisoissa.

Parannettavaakin Necas keksii nopeasti.

− NHL:ssä on vaikeaa pelata, mutta haluan päästä sinne. Voimaa tarvitsen lisää, 76-kiloinen hyökkääjä sanoi.

NHL-unelman toteutuminen vaatii myös hyviä kausia nyt ja tulevaisuudessa. Necas on tähän asti pelannut vain kotimaassaan Tšekissä. Hän pitää mahdollisena siirtymistä myös Pohjois-Amerikan sarjoihin jossain vaiheessa.

− Minun täytyy pelata parhaani mukaan tällä kaudella. En tiedä vielä ensi kaudesta. NHL on unelmani.

» Lähetä palautetta toimitukselle