Pakkipari vaihtuu, puoli ei: "Kyllä se on sementoitu sinne oikealle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Esa Lindelliltä on lupa odottaa tehokkaita MM-kisoja.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Leijonien nuorin puolustaja Esa Lindell odottaa innolla uransa ensimmäisiä aikuisten arvokisoja. Tulostakin pitäisi tehdä, erityisesti ylivoimalla.

Leijonien nuorempaa kaartia edustava 20-vuotias Esa Lindell lunasti vahvoilla liigakauden ja harjoitusleirin esityksillään paikan MM-joukkueessa. Nuorta huippupuolustajaa kyykytetään, mutta hymyssä suin.

− Ei sinun tarvitse siinä odottaa. Voit lähteä, jos kukaan ei haastattele, Atte Ohtamaa huikkasi Lindellille Ostravan jäähallin haastattelupisteellä.

Onneksi Lindell jaksoi hetken odottaa haastatteluvuoroaan. Ja mikäpä siinä oli odotellessa: kaikki on kunnossa. Leijonien aamujäiden jälkeen Lindellistä ja koko joukkueesta huokui hyvä ja rento tunnelma MM-avauksen aattona.

− Mielenkiintoinen reissu ja innolla jo huomista odotellaan, Lindell myhäili.

Edellisen kerran Lindell oli jutulla Espoossa. Tuolloin juuri Ohtamaan parina pelannut Lindell valitteli pelipaikkansa haasteita. Vieläkö sama jatkuu?

− Kyllä Lindell on sinne oikealle sementoitu, ei ole muuhun palaa, mies kertoi hymyillen.

Lindell arveli pelaavansa MM-debyytissään Anssi Salmelan parina. Lindellille parhaiten soveltuva rooli ylivoimapuolustajana on selkeä, sillä yksi nuorukaisen parhaista vahvuuksista on kiekon toimittaminen maalille.

− Hyökkäyssuuntaan minulla on jotain annettavaa, Jos ylivoimalle pääsen, niin odotan tulosta itseltäni, tai ehkä ennemminkin koko viisikolta. Myös omissa pitää olla jämäkkä, Lindell arvioi tulostavoitteita.

Suomi kohtaa turnauksen avausottelussaan perjantaina Yhdysvallat.

» Lähetä palautetta toimitukselle