Nättinen: "Itse ollaan hölmöilty tähän tilanteeseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Nättinen on Suomen kokeneempaa osastoa kisoissa.
Yksi mukana olevista vuoden takaisista maailmanmestareista, Julius Nättinen on kokenut kahden turnauksensa aikana tunteiden äärilaidat.

Julius Nättinen oli viime vuonna juhlimassa maailmanmestaruutta Helsingissä pelatussa turnauksessa. Jos viime vuonna turnaus oli iloista juhlaa lähes koko ajan, tänä vuonna Suomea on koeteltu jokaisessa pelissä.

− Pikkaisen erilaiset tunnelmat kuin vuosi sitten. Paljon vaikeampaa on joukkueella, mutta ei ole meille pomppinutkaan. Tuuri pitää toisaalta ansaitakin, ja sitä me emme ole ansainneet.

Nättinen miettii lähtökohtaisia eroja joukkueissa.

− Nuori joukkuehan meillä on, mutta ei sen taakse voi mennä. Huomattiin kyllä, että materiaali riittää pelata Ruotsia ja muita joukkueita vastaan. Itsehän olemme hölmöilleet itsemme tähän tilanteeseen. Siitä pitää kantaa vastuu.

Puolen yön jälkeen Suomen aikaa alkava Sveitsin ja Tanskan välinen ottelu on ratkaiseva.

− Kova luotto on Tanskaan nyt. Hyvin he ovat pelanneet, ei tässä ikinä tiedä mitä tapahtuu. Jos Tanska voittaa, siihen täytyy iskeä seuraavana päivänä kiinni. Sitten on meidän paikka iskeä, ja se on sitten pakko hoitaa.

On kuitenkin syytä pitää mielessä se mahdollisuus, että Sveitsi vie voiton, jolloin alkulohkon päätösottelulla ei ole Suomelle enää merkitystä.

− Olisihan se turnauksen kannalta inhottava peli, varsinkin kun sen jälkeen on merkityksellisiä pelejä jäljellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle