Malkamäki ikävöi Ullbergiä

LIIGA / Haastattelu
Malkamäki kaipaa Richard Ullbergiä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Miko Malkamäki oli yhtä hymyä, kun Ässät oli kellistänyt lauantaina SaiPan maalein 3-2. Ässien seurahistorian pisin voittoputki ja hyvien otteiden jatkuminen antoivat aihetta iloon. Puolustajan maalintekotaidot nousivat myös esille.

- Todella vaikea vastustaja oli tänään, etenkin puolustajan näkökulmasta. SaiPan karvaukselta ei saanut hetkenkään rauhaa. Aika paljon jouduimme rännittämään kiekkoa, ässäpakki Miko Malkamäki tuumi taiston tauottua.

Porilaisyleisössä koettiin muutamia paniikkikohtauksia SaiPan tehtyä päätöserässä toisen maalinsa. Vieraat painoivat päälle, ja välillä kiekko kävi jo ylärimassakin.

- Oli meillä siinä onnea, mutta ehkä olemme onnemme ansainneet. Alkukaudella hävisimme pelejä maalilla, nyt samanlaiset tilanteet kääntyvät meidän eduksemme.

Muutamia viikkoja sitten näytti siltä, että Porissa ei tänä keväänä pudotuspelejä pelata. Stephen Dixonin myynti Venäjälle oli pakkorako, jotta kaudesta ei olisi tullut roimasti tappiollinen. Julkisuudessa on kerrottu pelaajien pitäneen palavereja, joiden jälkeen suunta kääntyi. Mitä ihmettä niissä sitten puhuttiin, kun kurssi kääntyi noin täydellisesti?

- Istuimme alas ja mietimme mitä oikeasti haluamme tältä kaudelta. Jokainen esitti argumenttinsa, ja päätimme vääntää loppuun asti. Onhan tässä kyse myös kunniasta, ei siellä kentällä ihan miten vain voi pelailla. Nyt juna kulkee varsin mukavasti, Malkamäki myhäili.

Kolmatta kauttaan Ässissä pelaava 24-vuotias Malkamäki on tällä kaudella pelannut 45 ottelua, joissa hän on tehnyt kolme maalia. Osumista kaksi on syntynyt SaiPaa vastaan.

- Odottelin itsekin, että tänään olisi verkko heilunut. Toisaalta tein molemmat maalini Richard Ullbergin selän taakse. Jos hän olisi yhä SaiPassa, saldo olisi varmaankin komistunut.

Tapparassa liigauransa aloittaneen Malkamäen maaleille on ollut tyypillistä se, että laukaukset eivät ole olleet kauniisti ilmaistuna kovin lujia.

- Malkamäki on ihan suoraan Vintiöistä. Siinä heitettiin aina Jatimatic Norjaan. Malkamäen vedoissa matka ei ole yhtä pitkä, mutta saman verran niiden maalille meneminen vie aikaa, Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl totesi.

- Kaveri on ihan oikeassa. Ainakin se Lappeenrannassa vetämäni laukaus olisi yhä matkalla, ellei se olisi pysähtynyt verkkoon, Malkamäki tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle