Leijonien alivoima edelleen täydellistä: "Se on kunnia-asia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ohtamaa toimistollaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat piti maalinsa puhtaana neljässä perättäisessä ottelussa. Alivoima on edelleen virheetöntä. Atte Ohtamaa kertoo kiekkojen syömisen olevan kunnia-asia.

Maanantain Valko-Venäjä-ottelun alku enteili sitä, mihin ottelu päättyikin - vaikeuksiin. Leijonien maalitolppien kolistessa oli vain ajan kysymys, milloin omissa soi.

− Tiedettiin, että ovat luisteluvoimainen joukkue. Kun tulee kovaa, aina jotakin sattuu, ja saavat muutaman riiston aikaiseksi, Atte Ohtamaa kertoi.

Aikakysymystä venytti pidemmäksi esimerkiksi Ohtamaa, joka yhdessä pakkiparinsa Topi Jaakolan kanssa puolusti uhrautuvasti läpi ottelun. Puolustajien toiminta alivoimalla viidellä kolmea vastaan kolmannessa erässä oli esimerkillinen suoritus, ja Ohtamaankin suojuksiin tarttui muutama kiekko.

− Siinä on niin paljon tilaa vastustajalla, että on pakko olla linjalla, Ohtamaa kommentoi blokkejaan.

− Se on melkein maalivahti se isoin tekijä alivoimalla kuitenkin, hän kehui Rinteen torjuntoja.

Puolustaminen on kunnia-asia

Leijonat on hyvin roolitettu joukkue. Vaikka maalintekijät ja muut taiturit nousevatkin yleisön suosikeiksi, heidän takanaan on useita pelaajia, jotka tekevät roolinsa mukaista hiljaista työtä nöyrin mielin. Se kertoo sitoutumisesta joukkueen eteen, ja on ehdottomasti menestymisen perusedellytys. 

Tapetun viisikolmosen jälkeen rotaatio painottui ykkös- ja kakkosketjuihin, ja kiekkoja popsineet puolustajat saivat huilata. Se tuottikin tulosta, kun Joonas Donskoi iski Leijonat tasoihin ylivoimalla, ja hetkeä myöhemmin myös Ohtamaan kolmosviisikko onnistui maalinteossa.

− Kaikilla erikoismiehillä on aina energiat tapissa, kun kentälle pääsee. On hyvä, että meillä on selkeät systeemit. Pystytään tasaisesti peluuttamaan ja jyskyttämään sitä omaa peliämme.

Leijonien alivoima on edelleen virheetöntä, ja viimeisen viiden ottelun kaksi päästettyä pelitilannemaalia ovat syntyneet lähes täydellisillä laukauksilla suoraan syötöstä, Valko-Venäjän toinen maali kuudella pelaajalla ilman maalivahtia. Leijonat on ottanut kuudessa ottelussa kaikkiaan 19 kaksiminuuttista, joista 15 on johtanut miesalivoimaan. Se on turnauksen parasta tasoa.

− Olemme päässeet paineistamaan hyvin, eikä ole tarvinnut ottaa pitkiä pyörityksiä. Olemme myös pystyneet olemaan aika jäähyttömiä, Ohtamaa kuvaili onnistumisen reseptiä.

Alivoimapelaaminen on Ohtamaalle itselleen kunnia-asia.

− Se on iso rooli joukkueessa ja kunnia-asia. Pitää laittaa kroppaa likoon ja taistella kovasti, se on lähinnä taistelupeliä, Ohtamaa summasi.

Leijonien alkusarja päättyy tiistaina iltaotteluun huipputaitavaa Venäjää vastaan, joten puolustustaidoille on varmasti jälleen tarvetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle