Jaakko Rissanen: ”Ansaitut lukemat”

LIIGA / Haastattelu
KalPa lähti maajoukkuetauolle selvän kotivoiton turvin, kun kilpipaidat kurittivat raumalaisia vierailijoitaan peräti viidellä maalilla. Savolaisten riveistä löytyi myös uusia ratkaisijoita, joista yksi oli kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt keskushyökkääjä Jaakko Rissanen.

Maajoukkuetaukoa edeltävä peli on huomattavasti mukavampi päättää voittoon kuin tappioon. Tällaisen päätelmän voisi helposti tehdä, sillä nollapelillä irronneen voiton jälkeen kuopiolaisten pukukopin liepeillä oli hymy herkässä. Pienen odottelun jälkeen musiikin seasta haastatteluun ilmaantui myös Jaakko Rissanen, joka oli osaltaan nöyryyttämässä raumalaisia.

– Hyvä peli meiltä. Pelattiin koko kuusikymmentä minuuttia tänään tosi hyvin ja minusta taululla on ihan ansaitut lukemat. Noin paljon parempia oltiin tänään, totesi Rissanen KalPan 5-0 –voittolukemista.

Nelosketjua johtanut, vajaan viikon päästä 21 vuotta täyttävä Rissanen iski ottelun toisen maalin rannelaukauksella. Maali oli kauden viidettä otteluaan pelanneelle kuopiolaissentterille kauden ensimmäinen ja uran neljäs.

– Pakki taisi purkaa suoraan lapaan ja pääsin nousemaan keskelle. Ajattelin, että ammutaan nyt kerrankin ja onneksi meni. Ihan hyvään paikkaan maali tuli, kertasi Rissanen osumaansa.


Rissanen juhlii isäntien toista osumaa.

Nuorelle keskushyökkääjälle kuluva kausi on ollut vaihteleva, sillä pelejä on kertynyt kolmessa eri joukkueessa. Mestiksessä SaPKossa otteluita on tältä kaudelta alla seitsemän, jonka lisäksi Rissanen on esiintynyt KalPan edustusjoukkueessa ja seuran A-junioreissa. Joukkueesta toiseen seilaaminen ei ole junioreissa hurjia pistemääriä tahkonnutta Rissasta haitannut.

– No eihän sille mitään mahda. Aina minne käsky tulee, niin siellä pelataan niin hyvin kuin pystytään. Nyt pelataan täällä ja koetetaan pelata mahdollisimman hyvin, että täällä sais myös jatkaa. Tottakai ennen kauden alkua oli tavoitteena päästä pelaamaan KalPassa ja isommassa roolissa.

KalPassa maajoukkuetauolla tapahtuu pelaajaliikennettä ainakin ulospäin, kun Pavel Brendl jättää kuopiolaisseuran. Tätä kautta myös savolaisten nuorille pelaajille lienee luvassa isompaa vastuuta.

– Eihän sitä koskaan tiedä, miten pelaajia liikkuu täältä pois ja tännepäin. Hyvin kun pelaa niin se pitäisi riittää. Kauteen lähtö oli hieman hankala, mutta pikkuhiljaa se sieltä tulee. Kausi on vasta nuori, Rissanen toteaa positiivisena.

Ensi viikolla liigajoukkueet viettävät otteluista väliviikkoa. Laakereilla ei kuitenkaan levätä.

– Huominen on vapaata ja maanantaina on maakuntakierros. Tiistaina jatketaan treenaamista ihan normaalisti. Ensi viikonlopusta ei vielä tiedä.

Kauden ensimmäisen ottelurupeaman päätyttyä, on KalPan joukkueellakin aikaa hieman rentoutua.

– Kyllä joukkueen kanssa varmaan jonnekin lähdetään. Katsotaan sitten, mitä ilta tuo tullessaan, lopetti Rissanen pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle