Maalin viimeistellyt Samuel Valkeejärvi pettyneenä KooKoon antamista helpoista maaleista: "Karmea tappio"

LIIGA / Haastattelu
Samuel Valkeejärvi onnistui maalinteossa.
Kuva © Tiia Mahkonen
KooKoon kolmen ottelun voittoputki päättyi Lahdessa, kun Pelicans voitti lauantai-illan kamppailun selvin 6–2-lukemin. KooKoon Samuel Valkeejärvi onnistui maalinteossa.

Eilen HIFK:n kotonaan voittanut KooKoo saapui Lahteen kaksi edellistä otteluaan voittaneen Pelicansin vieraaksi. Ottelu oli pitkään melko tasainen ja molemmilla joukkueilla oli vuoron perään omat hallintajaksonsa avauserän päättyessä 2–2.

Toisessa erässä Pelicans karkasi lopulta kuitenkin peräti kolmen maalin johtoasemaan ja vankisti asemaansa vielä kolmannen erän alkuun tekemällä kuudennen maalinsa. KooKoo-hyökkääjä Samuel Valkeejärvi näki pelissä hyvääkin, vaikka peli karkasi tuloksellisesti näpeistä.

– Karmea tappio. Alku oli huono meiltä, mutta sitten saimme sen ensimmäisen kympin jälkeen pelin tasoihin vielä. Toisessa erässä olimme ihan hyvin pelissä kiinni, mutta tulos karkasi meiltä. Sitten kolmanteen erään tulimme hyvällä energialla, mutta  ensimmäiseen vaihtoon tuli heti maali, niin se vähän lamautti meitä, Valkeejärvi kertasi.

KooKoo hyökkäsi läpi ottelun periaatteessa riittävän hyvin. Se pystyi pelaamaan pitkiä päätypelejä ja luomaan kelvollisen määrän maalipaikkoja, mutta viimeistään Jasper Patrikaisen torjunnat pitivät vierasjoukkueen maalimäärät maltillisina.

Kuitenkin etenkin suorien hyökkäysten päättämisessä oli läpi ottelun haasteita ja näissä tilanteissa pelin kääntyessä KooKoolla oli usein heikko valmius lähteä puolustamaan. Muun muassa Pelicansin viides maali syntyi tällaisesta tilanteesta. Myös Valkeejärvi painotti sitä, että Pelicans sai maaleja liian halvalla.

Huomionarvoista illan ottelussa oli myös se, että KooKoolle ottelu oli jo viikon kolmas, kun taas Pelicansille ottelu oli vasta vuoden ensimmäinen. Lepoetu on ilmeinen, mutta KooKoo-hyökkääjä ei halua antaa sille liikaa painoarvoa.

– Totta kai se vähän vaikutti, mutta ei nyt mennä sen taakse.

Maalinteossa onnistunut Valkeejärvi viimeisteli läpiajosta tyylikkäästi 2–2-tasoitusmaalin. Osuma oli KooKoon nelosketjun keskellä operoivan sentterin kauden toinen maali.

– Hyvältä tuntui, alku oli muutenkin aika huono, niin sai sitten paikkailtua sitä maalin muodossa.

Viime kaudella Jyväskylästä Kouvolaan siirtynyt Valkeejärvi on ollut tyytyväinen uuteen ympäristöön, vaikka peliaikakeskiarvo tältä kaudelta on alle yhdeksän minuuttia.

– Hyvin olen viihtynyt. Tietysti peliminuutit on ollut vähän pienempiä, mutta olen koittanut pysyä positiivisena ja tehnyt paljon hommia. Uskon, että kehitystä on tullut.

Vaikka tehoja ei ole liiaksi syntynyt, on 22-vuotias JYP-kasvatti ottanut askelia eteenpäin omassa pelaamisessaan.

– Peli on ollut vähän ailahtelevaa, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja etenkin puolustamisessa on tapahtunut kehitystä viime kauteen verrattuna.