Ilveksen Juuso Könönen: "En edes tajunnut olevani myllyssä, kun Hayesin nyrkit alkoivat viuhumaan"

LIIGA / Haastattelu
Juuso Könönen on ollut todella hyvä vahvistus Ilvekselle.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KalPassa uransa tähän kauteen asti pelannut Juuso Könönen on todella tyytyväinen Ilves-siirtoon. Könönen haki kehitysaskelia urallaan siirtymällä mestarisuosikin riveihin ja hyökkääjä kokee, että jo alkukauden perusteella siirto on ollut onnistunut. Kouluarvosanaa hän ei kuitenkaan vielä suostu antamaan.

Ilveksen Juuso Könönen on tuonut Ilvekseen niitä asioita, joita häneltä varmasti odotettiinkin. Könönen repii ja raastaa ja työnteko on mallikasta. Tehopisteitäkin on tullut kohtuullisesti (3+5=8), joten häntä voidaan pitää yhtenä Ilveksen alkukauden valopilkuista.

Sunnuntain ottelussa Vaasan Sportia vastaan Könönen pääsi myös totuttuun tapaan vastustajan ihon alle. Sportin puolustaja Zack Hayes kuumeni niin paljon, että alkoi takomaan Könöstä ilman pelihanskoja ja sai hanskojen pudotuksesta ulosajon sekä kahden minuutin rangaistuksen. Könönen selvisi vastaavasti 2+2-minuutin jäähyllä.

− En edes tajunnut olevani myllyssä, kun Hayesin nyrkit alkoivat viuhumaan.

Sportin pelaajien juhliessa voittoa kuin mestaruutta, Könönen totesi, että pelaaminen suuressa seurassa tekee sen, että kaikki seurat haluavat voittaa juuri heidät.

− Kyllähän KalPassa pelatessa Ilves, Tappara, HIFK ja Kärpät olivat sellaisia joukkueita, että ne, jos mitkä sytyttivät aina erityisesti. Oli aina hienoa voittaa joku näistä suurista seuroista.

Tampereella Könönen sanoo viihtyneensä oikein hyvin. Nokia-areena saa erityiskiitokset ja isot katsojamäärät ovat sykähdyttäneet. Könönen on ollut pääosin tyytyväinen omaan peliinsä, mutta joukkueena on ollut eniten parannettavaa tasaisuudessa.

− Liian paljon peli heittelehtii vielä jopa pelin sisällä, mutta eihän tässä vaiheessa pelin tarvitsekaan olla ihan valmista. Joukkueessa on kuitenkin paljon uusia miehiä, joten on selvää, että peli ei ole vielä valmista.

Ensi perjantaina 27. päivä pelataan kauden toinen runkosarjan paikallispeli. Paikallispelien maailma on uusi kokemus Könöselle ja hän kehuukin estoitta ensimmäistä peliä upeana kokemuksena.

− Kun sopimuksen allekirjoitin, niin heti mietin, että on hienoa päästä kokemaan paikallispelien tunnelma. Kokemus olikin sitten todella upea. Ensi perjantaina vastassa on yksi vanha tuttu pelikaverikin Kuopiosta eli Leskisen Otto.

On mielenkiintoista nähdä ensi perjantaina, kumpi kuopiolainen saa juhlia toisen paikallispelin voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle