David Kickert pelasti torjunnoillaan Itävallalle tärkeän pisteen Yhdysvaltoja vastaan: "Jäällä kyse on vain vaistoista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kickert oli tyytyväinen Itävallan kaapimaan pisteeseen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Itävalta johti Yhdysvaltoja vielä kolmannessa erässä 2−1, mutta ennalta kovempi nippu jyräsi jatkoaikavoittoon 3−2 Luke Hughesin osumalla. David Kickert pelasi Itävallan maalilla niukasta tappiosta huolimatta hyvän ottelun.

− Me tiesimme, että he ovat hyvä joukkue. Yritimme taistella niin pitkään kuin pystyimme. Olimme myös pitkiä aikoja vaikeuksissa, mutta pysyimme yhtenäisenä. Saimme pisteen ja se on meille todella tärkeä.

Saatu piste saattaa auttaa Itävaltaa säilyttämään paikkansa A-sarjan MM-kisoissa ensi vuonnakin. 

Kickert valmistautuu MM-kisoissa kaikkiin peleihin samalla tavalla, vaikka tiedossa olisikin kiekkosade lähtökohtaisesti kovempaa joukkuetta vastaan.

− Minulla on rutiineja sekä henkiselle että fyysiselle puolelle. Eiköhän jokaisella pelaajalla ole omansa. Jäällä kyse on vain vaistoista.

Kickert pääsee pelaamaan Itävallan maajoukkueessa 36-vuotiaan konkarin Bernhard Starkbaumin kanssa, joka on ollut maan kärkivahti jo kymmenen vuoden ajan.

− Hän on tosi hyvä tyyppi ja huippu-urheilija. Hän on ollut mukana kauan. Jos minulla on mitä tahansa kysyttävää, tiedän saavani vastauksen häneltä.

Nokia Arena teki vaikutuksen 28-vuotiaaseen Kickertiin.

− Tämä areena on vähän isompi kuin meillä Itävallassa. Täällä pelaaminen on hieno kokemus ja puitteet ovat maailmanluokkaa. Olemme kiitollisia, että meillä on mahdollisuus pelata tällaisessa paikassa, Kickert ylisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle