Timosen seremoniasta tuli isäntänsä näköinen

LIIGA, MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kuva © Aki Rossi
Kimmo Timosen pelinumero 44 nostettiin asianmukaisin menoin Niiralan jäähallin kattoon Jouni Rinteen, Pasi Kuivalaisen ja Sami Kapasen rinnalle. Arvokasta tapahtumaa säesti ja piristi Timosen puhe, jota ryyditti savolaiselle omaleimainen huumori.

Kautta aikain menestyneimmän savolaiskiekkoilijan paidanostoseremonia suoritettiin tyylillä ennen KalPa-TPS-ottelua. Ääriään myöten täyttynyt Niiralan jäähalli eli tunteella mukana vaatimattomana tunnetun sankarinsa juhlaseremoniassa.

Seremonia käynnistyi videolla, jossa paketoitiin kronologisessa järjestyksessä Timosen uran tärkeimmät hetket. Tämän jälkeen oli vuorossa ulkomaan terveiset. Pelaajista Timosta muistelivat muun muassa Peter Forsberg, Scott Hartnell ja valmentajista Barry Trotz.

Videolla Timonen mainitsi, mitä nimenomaan kanssapelaajien arvostus hänelle itselleen on merkinnyt.

- Minulle on ollut aina tärkeä juttu, että tiedän ihmisten arvostavan minua. Se, että pelaajat nimesivät minut aikoineen kapteeniksi, oli minulle tärkeää.

- Olen todella ylpeä tästä kunniasta. Viimeksi seisoin tässä 2005 voitettuamme Mestiksen mestaruuden. Ne olivat hienot juhlat, Timonen aloitti.

Itse puhe oli ryyditetty vahvalla savolaisella huumorilla, josta osansa saivat veljet, vanhemmat kuin vanhat pelikaveritkin. Mainittakoon tästä esimerkkinä Tommi-veljen alasuojajekun paljastaminen aikana, jolloin isoveljen piti huolehtia nuoremman sisaruksen varustaminen.

Tunteet ottivat valtaansa Timosen siinä vaiheessa, kun puhe siirtyi Timosen vaimoon ja tämän antamaan tukeen. Tällöin savolaisyleisö antoi Timoselle nieleskelyaikaa aplodeeraamalla pitkään.

Jo uransa aikana Kime4Kids-hyväntekeväisyystoiminnan aloittanut Timonen halusi muistaa konkretian tasolla heikommassa asemassa olevia, ja toi punaiselle matolle syöpää sairastavia lapsia juhlimaan seremoniaa toviksi.

Timonen ennätti myös muistella puheessaan ensimmäisiä ajatuksia siitä, miltä tuntuisi olla täyden Niiralan jäähallin edessä.

- Muistan kun myimme junnuna ulkona kausikortteja. Siitä hetkestä lähtien ajattelin, että haluan pistää joku päivä KalPan paidan päälle ja pelata täyden Niiralan montun edessä.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi omassa puheenvuorossaan tarinan siitä, mikä oli myötävaikuttamassa Timosen ensiaskeliin KalPa-paidassa.

- Kerrotaan, että Juha Tuohimaa sanoi valmentaja Juha Junnolle, että ota tuo juniori mukaan A-junioreista. Siitä taitaa tulla ihan hyvä pakki, Saksman tarinoi.

Timosen omassa puheessa mainituksi tulivat niin fanit, kaverit kuin kaikki hänen uransa kannalta merkitykselliset henkilöt.

- Isä toivoi aikanaan minusta lakimiestä, tuli ihan toista muuta. Oli hienoa, että meidän perheen yhteinen tarina kulki näin. Erityisesti olympialaissa oli tärkeää, että olitte katsomossa. Nyt se tarina päättyy jääkiekon osalta. Olkoon tämä (seremonia) muisto siitä yhteisestä tarinasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle