Connor McDavid - seuraava Sidney Crosby?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Connor McDavid johtaa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen pistepörssiä - kaksi vuotta muita nuorempana.
Kuva © Andreas Robenser
Vasta 16-vuotias kanadalaishyökkääjä Connor McDavid on ihastuttanut ja tehoillut jokaisessa sarjassa ja turnauksessa, jossa on pelannut.

Uskomaton. Käsittämätön. Loistava. Fantastinen. Siinä muutamia adjektiiveja, joita on Sotšissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa käytetty, kun olen keskustellut jääkiekkoihmisten kanssa Connor McDavidista.

Vuonna 1997 syntynyt Toronton alueelta kotoisin oleva keskushyökkääjä on noussut viime vuosina raketin lailla yhdeksi jääkiekkomaailman puhutuimmista pelaajista. Häntä on verrattu muun muassa Sidney Crosbyyn. Ja se ei ole edes liioittelua, kun yksi verranneista on Crosby itse.

- Kun kokoonnuimme tätä turnausta varten, näin Connorin ensimmäistä kertaa. En todellakaan tiennyt mitä odottaa, valitsin hänet leirille vain muiden puheiden perusteella, Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Don Hay kertoo.

- Hän ei todellakaan ole pettänyt odotuksiamme, hän vain pelaa koko ajan paremmin ja paremmin. Kaiken lisäksi hän on todella fiksu nuori mies.

McDavid pelaa Ontarion pääjuniorisarja OHL:ssä. Alaikäraja kyseiseen liigaan on 16 vuotta. Vain neljä pelaajaa on saanut poikkeusluvan pelata liigassa nuorempana, Connor McDavidin lisäksi puolustaja Aaron Ekblad sai kyseisen poikkeusluvan kaksi vuotta sitten.

Ne kaksi muuta nimeä? Jason Spezza ja John Tavares.

Tavaresista puheen ollen, ennen tämän kevään alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen alkua Tavares piti hallussaan Kanadan ennätystä alle 17-vuotiaana tehdyistä pisteistä kyseisessä turnauksessa, kun hän teki vuonna 2007 kaksi maalia ja kolme syöttöä seitsemässä ottelussa. McDavidilla oli samat pisteet kasassa jo kahden ottelun jälkeen.

"Hän ei ole tästä maailmasta"

McDavid pelaa OHL:ssä Erie Ottersin joukkueessa. Joukkueen ykkösmaalivahti on ruotsalainen Oscar Dansk, joka ei säästele sanojaan kehuessaan joukkueensa ykköstähteä.

- Crosby sanoi, että hän näkee Connorissa itseään. Heissä on todella paljon samankaltaisuuksia. Miten hän hallitsee peliä koko ajan ollessaan kentällä ja miten hän luistelee. Hänen peliälynsä on niin hyvä, että sitä on vaikea selittää, Dansk kertoi HockeySverige-verkkosivuston haastattelussa.

- Hän ei ole tästä maailmasta, aivan uskomaton pelimies. On todella hauskaa, että minulla on tällainen mahdollisuus pelata hänen kanssaan.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat Sotšissa ovat vielä kesken ja McDavidilla on edessään vielä kaksi ottelua. Viiden ottelun jälkeen hänen tehopisteensä ovat uskomattomat kahdeksan maalia ja kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Todennäköisesti kisojen piste-ennätys (Nikita Kutšerovin 21 pistettä keväällä 2011) jää McDavidiltä vielä tänä keväänä rikkomatta, mutta alle 17-vuotiaiden piste-ennätys 18 on vielä ihan mahdollinen. Sitä pitää tällä hetkellä hallussaan eräs Aleksandr Ovetškin.

McDavid voidaan varata NHL:ään vasta kesällä 2015 ja hänen ensimmäinen mahdollinen kautensa show'ssa on 2015-16. Hän on jo nyt huomattavasti valmiimpi pelaaja kuin monet tänä kesänä ykköskierroksella varattavat ja mahdollisesti ensi kaudella NHL:ssä pelaavat pelaajat ovat. Hän on ikänsä puolesta kelvollinen pelaamaan vielä kaksissa seuraavissakin alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa, millaisia pisteitä hän tekeekään kahden vuoden päästä?

» Lähetä palautetta toimitukselle