Kahden maalin karkumatkalta kohti CHL-välieriä – Lukko saa vieraita Tšekin sarjan piikkipaikalta

CHL / Artikkeli
Daniel Lebedeff on ollut järkähtämätön CHL-otteluissa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
CHL:n välieräjoukkueet ratkeavat tiistain puolivälierien toisissa osaotteluissa. Kotonaan pelaava Lukko lähtee otteluun kahden maalin karkumatkalta.

CHL-kausi jatkuu tiistaina ratkaisevilla toisilla puolivälieräotteluilla. Rauman Lukko kilpailee välieräpaikasta tšekkiläistä Dynamo Pardubicea vastaan. Ensimmäisen osaottelun maali-iloittelu päättyi lopulta Lukon 6–4-vierasvoittoon.

– Tulos oli hyvä ja saimme pari maalia eteen. Nyt tiedämme, millainen vastustaja on tulossa. Fyysinen ja isokoinen, todella ammattimainen ryhmä, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä arvioi raumalaisten tilannetta ennen ratkaisevaa puolivälieräottelua.

Itsenäisyyspäivän jälkeen Lukko on pelannut kaksi Liiga-ottelua vaihtelevin tuloksin. Vierasottelu Turussa päättyi suoranaiseen selkäsaunaan, mutta lauantain kierroksella raumalaiset voittivat Kärpät kotikaukalossaan. Erityisesti Westerholmin veljekset olivat vireesssä tehden kahdestaan yhteensä seitsemän pistettä.

Lukon CHL-taipaleen suurimpiin onnistujiin kuuluu Daniel Lebedeff, joka on torjunut kuusi voittoa raumalaisille. 24-vuotiaan maalivahdin torjuntaprosentti näissä otteluissa on ollut 92,61 ja päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan 1,86. Lebedeff on torjunut maaleja 3,95 yli maaliodottaman.

Lebedeffin pelikunto on kuitenkin arvoitus, sillä hän joutui lauantaina jättämään ottelun kesken, kun Lukko-puolustaja Matthew Abt törmäsi häneen.

Lebedeffin lisäksi ensimmäisessä puolivälierässä loisti erityisesti Tuukka Tieksola maalin ja kahden syötön tehoillaan. Raumalaisten kuuden vierasmaalin iloittelu jakaantui kuuden pelaajan harteille. Pardubicen syömähampaina nähtiin jälleen kerran tutut nimet, Lukáš Radil ja Robert Kousal, jotka molemmat tekivät yhden maalin ja syöttivät toisen.

Maanantaina Suomeen saapunut Pardubice johtaa edelleen Extraliigaa. Joukkue on ollut vahvassa vireessä, joskin sen viiden ottelun voittoputki katkesi viimeisimmässä ottelussa HC Litvinovia vastaan.

Lukko tiedotti maanantaina vahvistavansa rivejään kanadalaisella Steven Jandrickilla. 26-vuotiasta hyökkääjää ei kuitenkaan nähdä vielä tiistaina tositoimissa.

Maaliero ratkaisee välieräjoukkueet

Puolivälierien voittajat ratkeavat otteluparin tehtyjen maalien perusteella. Mikäli joukkueiden maalimäärä on tasan toisen ottelun normaalin peliajan jälkeen, pelataan kymmenen minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Mikäli jatkoajalla ei tehdä maalia, jatkoonmenijä ratkeaa voittomaalikilpailussa.

Mikäli Lukko selättää Pardubicen, saa se välierissä vastaansa joko Genéve-Servette HC:n tai Växjö Lakersin.

Puolivälierien tilanne ensimmäisen osaottelun jälkeen ja tiistain otteluiden alkamisajat:

18.30 Lukko–Dynamo Pardubice 6–4
20.00 Växjö Lakers–Genéve-Servette HC 1–4
20.00 Färjestad BK–Skellefteå AIK 4–3
19.00 HC Vítkovice Ridera–Rapperswil-Jona Lakers 1–2

» Lähetä palautetta toimitukselle