Vuoden viimeinen

LIIGA / Ennakko
Tiistain kierroksella voitokkaasti pelanneet Blues ja Jokerit kohtaavat Tapiolassa torstaina.

Kuntokäyrät

Terveysvaikeuksien kanssa painiskelevalla Bluesilla oli suhteellisen heikko jakso ennen joulutaukoa. Tiistaina se otti kuitenkin erinomaisen kolmannen erän myötä kotivoiton TPS:stä.

Myös Jokerit teki tiistain ottelussaan neljä maalia päätöserässä. Narripaidat voittivat Lukon vieraissa maalein 4–2. Liigan joulutauolla Jokerit kasvatti voitto-otteluidensa määrän viiteen peräkkäiseen ennen kuin taipui European Trophyn finaalissa Salzburgille.

Joukkueet ovat kohdanneet syyskaudella kahdesti. Jokerit voitti ensimmäisen kohtaamisen kotonaan 3–0, Blues oli Espoon ensimmäisessä vahvempi 4–1.

Ratkaisun paikat

Suurin mielenkiinto kohdistuu tolppien väliin. Bluesin maalilla torjuu ennen joulua hankittu juutti Patrick Galbraith, jonka aloitus on ollut vahva. Jokerien osalta päästään todistamaan joko Eero Kilpeläisen paluuta tai todennäköisemmin erinomaisesti liigauransa ensimmäiset pelit torjuneen Zoltán Hetényin kolmatta liigastarttia.

Kähkönen osui kahdesti joukkueiden kohdatessa viimeksi.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Erikoistilannepelaaminen on myös totutusti ratkaisuasemassa. Espoolaisten yli- ja alivoima takkuili pahasti ennen taukoa. Jokerit tuhlasi Raumalla ylivoima-aikaa roppakaupalla.

Kokoonpanot

Bluesilta ovat loukaantumisten takia sivussa Matti Järvinen, Tommi Huhtala, Mika Hannula ja Petri Lammassaari. Maalivahti Petri Koivisto on henkilökohtaisista syistä edelleen poissa, ja kaksikko Jani HakanpääMiro Aaltonen edustaa Suomea rapakon takana.

Jokereilta loukkaantuneina ovat Semir Ben-Amor ja Riku Hahl. Maalivahti Eero Kilpeläisen uskottiin olevan kokoonpanossa jo tiistaina. Frans Tuohimaa jätti tuon pelin kesken loukkaantumisen takia. Teemu Pulkkinen, Markus Hännikäinen. Alexander Ruuttu ja John Klingberg ovat maajoukkueiden matkassa.