Pelicans toi tappelut Kouvolaan - KooKoo vei voiton

LIIGA / Raportti
Henkisesti vapautunut KooKoo otti toisen voiton putkeen.
Kuva © Kristian Salminen
KooKoo päätti perjantai-iltana harjoituskautensa voittoon toisesta paikallisvastustajastaan Lahden Pelicansista. Kotijoukkue oli ottelusssa suurimman osan kuskin paikalla ja nappasi henkisesti tärkeän voiton lukemin 2-1 (0-0, 2-0, 1-1).

Aiemmin elokuussa Pelicansille 4-1 hävinnyt KooKoo saapui otteluun huomattavasti aggressiivisemmin kuin aikaisemmin. Viime viikolla napattu harjoituskauden ensimmäinen voitto SaiPan kustannuksella oli selkeästi vapauttanut joukkuetta henkisesti.

KooKoo loi ottelussa määrällisesti enemmän maalintekopaikkoja, mutta edelleen joukkue sai myös tuhlattua niitä mielen määrin. Joukkueen maaleista vastasi toisessa erässä hienon harjoituskauden pelannut puolustaja Arttu Pelli, sekä keskushyökkääjä Josh Green

Näitä kahta maalia yhdisti täysin sama vetopaikka. Molemmat lähtivät Pelicans-maalilla torjuneesta Janne Juvosesta katsottuna oikealta. Pelli rankaisi omansa rannelaukauksella ja Green voimakkaalla lyöntilaukauksella.

Torikokouksen kautta hanskat jäähän

Ottelussa nähtiin myös kahden ensimmäisen erän aikana tunnetta ja pienimuotoisia kärhämiä maalinedustalla. Pahimmaksi tilanne kuumentui toisen erän lopulla, kun Pelicans-hyökkääjä Hannes Björninen rynnisti KooKoo-maalille aiheuttaen torikokouksen.

Tilanteessa tuomittiin vain kahden minuutin rangaistuksia, mutta seuraavassa vaihdossa summerin jo soitua Josh Green ja Juha-Pekka Pietilä löysivät toisensa laidan vierestä tappelemasta ilman hanskoja. Hauskana sivuhuomiona mainittakoon, että lähes koko toisen sivukatsomon yleisö nousi tämän spektaakkelin ajaksi seisomaan.

Pelicans sai oman avausosumansa päätöserän alussa ylivoimalla. Leimun laukoma kiekko jäi pyörimään maalin eteen, josta Marko Pöyhönen tuikkasi kiekon verkkoon. Lopulta Pelicansin kiri jäi varsin vaisuksi ja koko ottelua varjosti hiukan tietynlainen ponnettomuus joukkueen otteissa.

Kolhuiltakaan ei täysin ottelussa vältytty, kun oranssimustien puolustajan lyöntilaukaus osui blokkausta suorittaneen Mika Koiviston ranteeseen. Koivisto poistui jäältä vaihtoaitioon kättään pidellen, mutta tiettävästi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Vierailijajoukkue Pelicansista positiivisella tavalla jäivät tänään mieleen sähäkästi liikkunut Hannes Björninen sekä kovaotteinen puolustaja Ben Blood, joka varjeli omaa maalia tunnollisesti läpi ottelun keinoja kaihtamatta.