NHL-kierroksen topit ja flopit: Kuusi suomalaista maalinteossa, Buffalon jää petti

NHL / Aamuraportti
Koivulle voittomaali.
Kuva © Getty Images
Lauantain NHL-kierroksella nähtiin komeita otteluita ja suomalaisonnistumisia. Claude Julienin avausottelu Montrealissa päättyi tappioon.

Jatkoajan NHL-toimitus laati tuttuun tapaan kierroksen kiinnostavimmat tapahtumat yhteen pakettiin - hyvässä ja pahassa.

Topit

Kuusi suomalaista maalinteossa

Suomen lippu heilui NHL-kierroksella usealla paikkakunnalla. Minnesotan Wildilta osuivat Mikko Koivu (1+1) ja Mikael Granlund (1+1). Koivun osuma oli myös voittomaali Nashville Predatorsia vastaan. Lisäksi suomalaisista verkkoa heiluttivat Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Patrik Laine sekä Joel Armia.

Laineelle 50 täyteen, Julienille tappio

Patrik Laineen messevä tulokaskausi jatkuu hyvissä merkeissä. Kauden 28. maali syntyi tyhjiin Montreal Canadiensia vastaan ja oli hänelle kauden 50. tehopiste. Jetsin voitto pilasi Claude Julienin valmennusdebyytin Canadiensin penkin takana, mutta ihan toivoton joukkueen esitys ei ollut. Jets nousi voitollaan kolmen pisteen päähän viimeisestä villi kortti -paikasta läntisessä konferenssissa.

Rousselille hatullinen

Dallas Starsin Antoine Roussel tykitti kolme maalia ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Kauden 9., 10. ja 11. osuma veivät joukkueen jatkoajalle, jonka ratkaisi Jamie Benn 4-3-voittomaalillaan. Molempien joukkueiden asema konferensseissaan on silti tukala, sillä matkaa viimeiseen villi kortti -paikkaan on kuusi pistettä.

Michael Stone pitelemätön

Ottawa Senatorsin Michael Stone keräsi peräti viisi tehopistettä (1+4) Maple Leafsia vastaan. Senators menetti alussa hankkimansa kahden maalin johdon, mutta nousi 2-3-tappiosta lopulta 6-3-voittoon. Craig Anderson torjui 34 kertaa.

Flopit

Toronto Maple Leafs luisussa

Maple Leafsilla ei mene nyt hyvin. 11:sta viime ottelusta kasassa on peräti kahdeksan tappiota. Tämän lisäksi joukkueen parhaisiin pelaajiin kuuluva ja sisäistä pistepörssiä johtava Mitch Marner oli sivussa ylävartalovamman takia. Mikä siis avuksi? Marner on sivussa myös sunnuntain ottelusta ja joukkue tipahti tappionsa myötä ulos pudotuspelipaikalta.

Buffalon jää

Buffalo Sabresin ja St. Louis Bluesin ottelun aloitus jouduttiin siirtämään viidellä minuutilla huonon jään takia. Pelaajat ehtivät alussa jo jäälle, mutta tuomari Dean Morton määräsi heidät toviksi sivuun halkeamien korjaamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle