Stanley Cup –voitto suvereenisti Los Angelesiin

NHL / Uutinen
Rangaistukset koituivat New Jerseyn kohtaloksi, kun Los Angeles voitti Stanley Cup –finaalisarjan kuudennen ottelun murskalukemin 6–1.

Otteluita ei voiteta jäähypenkiltä. Tämän New Jersey Devils sai kokea karvaimmalla mahdollisella tavalla, kun Los Angeles Kings vei suvereenisti nimiinsä tämän vuoden Stanley Cupin. Ensimmäisen erän jälkeen Kings oli onnistunut ylivoimalla jo kolmesti.

Los Angeles tuli otteluun kovaa. Paine pysyi New Jerseyn päässä ensimmäiset kolme minuuttia, kunnes Anton Voltšenkovin saama koukkaamisjäähy käänsi pelin hetkeksi Devilsille. Vaikka Devils oli rangaistuksen kärsijä, ei Kings saanut ylivoimaansa pyörimään lainkaan ja New Jerseyn miehet kuskasivat kiekkoa Los Angelesin päähän vapaasti.

Kingsin surkean ylivoiman innostamana Devils jatkoi rangaistuksen jälkeen vauhdikkaasti ja peli pyöri Los Angelesin maalin ympärillä. Tulosta ei kuitenkaan tullut. Paras paikka oli Patrik Eliasilla, joka kuitenkin ohjasi ohi maalin.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisen erän puolessa välissä, kun Steve Bernier niittasi Rob Scuderin selästä laitaan. Scuderi makasi tovin jäässä Los Angelesin maalin takana ja autettiin pois kaukalosta. Bernierin ansaitsema viisiminuuttinen kostautui Devilsille ankarasti. Toisin kuin edellisellä kerralla, Kings sai ylivoimansa pyörimään murskaavan tehokkaasti ja nakutti rangaistuksen aikana peräti kolme osumaa.

Ensimmäinen maali merkittiin Dustin Brownille, joka ohjasi Drew Doughtyn laukauksen Martin Brodeurin taakse. Brown toimi myös 2–0-osuman puuhamiehenä, kun Jeff Carter ohjasi Brownin vedon sisään. 3–0-tilanteeseen ottelun vei Trevor Lewis saman ylivoiman viime sekunneilla.

New Jersey ei tästä enää toipunut. Erän lopulla Eliasilla oli uudelleen paikka kaventaa tilannetta Devilsille, mutta laukaus kolisi ylärimaan.

Kings-kapteeni Dustin Brown kantoi joukkueensa seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cup-voittoon.

Bernierin laitataklauksen vuoksi ensimmäisen erän lopun menettänyt Scuderi palasi jäälle toisessa erässä. Erä ehti vanheta vain puolitoista minuuttia, kun Carter–Brown-kaksikko toimi jälleen. Carter löi kiekon verkkoon b-pisteen kaarelta otettuaan Brownin nappisyötön lapaansa. Tilanne oli jo 4–0 Los Angelesille.

Devilsin jäähyily jatkui Bryce Salvadorin korkeasta mailasta ansaitsemalla 2+2-minuuttisella. Brodeur piti kuitenkin tällä kertaa maalinsa puhtaana. New Jerseyn ainoaksi osumaksi jäi Adam Henriquen paluukiekosta luutima maali toisen erän viimeisillä hetkillä.

Devils pääsi aloittamaan ylivoimalla kolmannen erän Dustin Pennerin kuluttaessa jäähypenkkiä. Ylivoima oli ottelun ensimmäinen Devilsille, mutta ei tuonut muutosta tilanteeseen.

Devils yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla jo neljä minuuttia ennen ottelun loppua, mutta tuloksena oli vain Kingsin 5–1-laukaus tyhjään verkkoon. Tuloksen tekijänä toimi toisen maalinsa illan aikana tehtaillut Lewis. Lopputuloksen 6–1 viimeisteli Matt Greene juuri kun Brodeur oli palannut maalilleen, ja ottelua oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia.

Stanley Cup-voitto on Los Angeles Kingsille ensimmäinen seuran 45-vuotisessa historiassa ja toinen Stanley Cup Kalifornialaiselle joukkueelle. Ensimmäisen kerran voiton Kaliforniaan toi paikallisvastustaja Anaheim Ducks vuonna 2007. Stanley Cup –finaaleissa Kings on pelannut edellisen ja ainoan kerran 1993, jolloin joutui taipumaan viidessä ottelussa Montreal Canadiensille.