Naisten finaalit: Espoo United tasoitti otteluvoitot kotonaan

Muut Sarjat / Raportti
Tea Villilä laukoi espoolaisten voittomaalin.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Naisten SM-sarjan finaalien toinen ottelu pelattiin sunnuntaina Espoossa. United taisteli otteluvoiton maalein 2-1.

Jos oli ensimmäinen finaalikohtaaminen edellispäivänä Oulussa kovavauhtinen, toiseen otteluun pelaajat löysivät vielä isomman vaihteen. Espoo United oli nyt selvästi terävämmin ottelussa mukana ja sai haastettua Kärpät tuloksekkaasti.

Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 5:45. Espoolaisten hyökkäyksen toinen aalto pääsi aivan kärppämaalin eteen kiekon kanssa ja Reetta Valkjärvi heitti kiekon reppuun maalin kulmalta kärppävahti Anni Keisalan ollessa jo jäässä rähmällään.

Kärpät tasoitti tilanteeksi 1–1 vajaata paria minuuttia myöhemmin, kun Ella Välikangas pääsi lyömään kiekon espoolaisvahti Jenna Silvosen ohi maalinedusruuhkasta.

Hiukan myöhemmin Kärppien Isa Rahunen sai kamppijäähyn oman maalin edestä. Kärpät pelasi hyökkäävää alivoimaa ja pääsikin kotijoukkueen maalin eteen sutimaan irtokiekkoa, mutta maalinteko ei onnistunut.

Toisessa erässä jatkettiin hurjalla vauhdilla päästä päähän. Pitkä vaihtomatka oli Kärpille myrkkyä, ja United pääsi vaarallisiin hyökkäyksiin kesken Kärppien vaihtojen. Erän loppupuolella emännät menivät 2–1-johtoon Linda Välimäen syöttäessä maalin takaa maalin eteen Tea Villilälle, joka löi kiekon suoraan syötöstä häkkiin. Tämä jäi lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi.

Kolmannessa erässä väsymys alkoi jo painaa molempien joukkueiden jaloissa. Kärppien aiemmin terävästi toimineet hyökkäyksiin lähdöt kääntyivät osoitteettomiksi kiekon heitoksi omista pois. Vierailla sekosi vaihtorytmikin ja kesken ylivoiman Kärpät sai jäähyn kuudella pelaamisesta. Kärpät otti vielä maalivahdin pois ajassa 58:55, mutta kuudella viittä vastaan pelaaminen ei tuottanut tulosta.

Espoo Unitedin päävalmentaja Sami Haapanen oli tyytyväinen.

- Tasainen ottelu oli. Kotikaukalossa onnistuttiin omissa jutuissa, varsinkin toisessa erässä päästiin niskan päälle ja kolmas erä pelattiin viisaasti.

- Tänään lähti finaalit kunnolla käyntiin. Peli oli reilua, parasta mahdollista mainosta naiskiekolle tällaiset finaalipelit.

- Onneksi on aikaa seuraavaan otteluun, ehtii punoa uusia juonia.

Espoolaisten voittomaalin iskenyt puolustaja Tea Villilä on pudotuspeleissä elementissään.

- Hyvät fiilikset jäi ottelusta. Playoff-kiekon kuuluu olla tällaista. Kotiluolassa on totuttu pelaamaan ja kotiyleisön edessä mukava pelata. Playoffithan ovat jääkiekkoilijan kulta-aikaa, näitä pelejä varten on treenattu koko kausi.

- Omalta osaltani puolustajana keskityn pitämään oman pään puhtaana. Jos voin auttaa joukkuetta ratkaisemaan otteluita, niin se on plussaa siihen päälle.

Kärppien päävalmentaja Mira Kuisma katsoo jo eteenpäin.

- Tasainen taistelu joka tänään ratkesi näin päin. Tuotettiin ihan hyvin maalipaikkoja, mutta niistä pitää näissä peleissä laittaa sisään. Matka jatkuu ja torstaina uusi peli Oulussa. Ei tässä tarvitse alkaa synkistelemään, tämä kuuluu playoff-kiekkoon ja katseet pitää pystyä kääntämään jo hyvinkin ensi viikkoon.

Kärppäkapteeni Isa Rahunen analysoi ottelun kulkua.

- Espoo on hyvä omilla vahvuuksillaan pienessä kaukalossa. Me pelattiin hyvää omaa peliä ensimmäinen ja kolmas erä, mutta viimeistely hieman ontui eikä onnikaan ollut meidän puolella. Espoo tuli valmiimpana toiseen erään ja olivat paremmalla jalalla. Ottelu oli kuitenkin tasainen ja varmasti tasaisia kohtaamisia on jatkossakin odotettavissa.

- Torstain peliin valmistaudutaan niinkuin tähänkin asti ja lähdetään pelaamaan omaa peliä. Välipäivinä syödään, levätään ja hiotaan kuvioita kuntoon.

Otteluvoitot ovat nyt 1-1. Finaalit jatkuvat torstaina 16.3. klo 18:30 Oulun Raksilassa. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, joten myös lauantaina 18.3. varmasti pelataan vielä Espoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle