Kiekko-Vantaa näpäytti TUTOa

MESTIS / Raportti
Joel Lehtinen oli keskiviikkona pirtein vantaalainen.
Kuva © Samppa Toivonen
Kiekko-Vantaa voitti keskiviikkona TUTOn vähämaalisessa ottelussa. Harjoitusottelu oli turkulaisten viimeinen ennen Mestiksen alkua. Joukkueet kohtaavat viikon kuluttua runkosarjan avauksessa Tikkurilassa.

Keskiviikkoiltana Tikkurilan Urheilupuistoon oli saapunut vain kourallinen katsojia, kun Kiekko-Vantaa voitti viimeistä harjoitusotteluaan pelanneen TUTOn. Vantaalaiset iskivät voittolukemiksi 2-1 (0-0, 0-1, 2-0).

Vaikka Kiekko-Vantaa voitti ottelun, TUTO hallitsi lähes jokaista erää. TUTO läksi liikkeelle vauhdikkaasti ja haastoi vahvalla luistelulla lohipaidat. Vantaalaisille koitui vaikeuksia oman pelin avaamisessa ja kiekon saamisessa pois omalta alueelta.

Kotijoukkueen parhaimmistoon lukeutui erityisesti maalivahti Lassi Yrjölä, jonka torjunnat siivittivät lohipaidat taistelemaan voitosta. TUTOn etsikkoaika oli puolessa välissä ensimmäistä erää, kun sininuttujen Nico Nurmikanta otti jäähyn kiinnipitämisestä. Lukuisista paikoista huolimatta TUTO ei saanut ylivoimalla maalia aikaan.

Toinen erä TUTOn paras

Kiekko-Vantaa pääsi toiseen erään ylivoimalla, kun TUTOn Rasmus Kulmala otti ensimmäisen erän pääteeksi jäähyn. Sininutut saivat virtaa ylivoimasta ja pelasivat fiksusti. Viidentoista peliminuutin kohdalla kotijoukkueen Aleksi Järvinen sai hyvän maalintekopaikan, mutta TUTOn maalivahti Oskari Setänen torjui.

Toinen erä oli pirteästä Kiekko-Vantaasta huolimatta TUTOn hallitsema. Vantaalaiset syöttelivät tarkemmin kuin ensimmäisessä erässä, mutta he eivät päässeet läpi vahvasti puolustaneista turkulaisista.

Ottelussa näkyi molempien kovaa hyökkäystä, ja peliin tuli hetkellisesti Havaiji-kiekkoa. Nelisen minuuttia ennen erän päätöstä TUTOn Olli-Pekka Heinimäki laukoi ylärimaan.

Ottelun kuparisen rikkoi TUTO, kun ajassa 39.46 Mikko Laine sivalsi joukkueensa 1-0-johtoon. Maalin syöttäjiksi merkittiin Kalle Moisio ja Patrik Virta. Erän loppuun Kiekko-Vantaa joutui kahden miehen alivoimalle, mutta TUTO ei onnistunut lisäämään johtoa.

TUTOn puolustaja loukkaantui

TUTO läksi viimeiseen erään ylivoimalla. Kotijoukkueen vaikeudet jatkuivat aina kolmannen erän puoliväliin asti, jolloin Janne Juutinen ohjasi Janne Ofverströmin ja Eemeli Heikkisen syötöstä lukemat 1-1:een.

Ottelun päätöserässä tapahtui ikävä loukkaantuminen. TUTOn Otto-Eemeli Linke törmäsi omaan pelaajaan ja loukkaantui. Puolustaja kannettiin ulos paareilla, ja TUTO joutui pelaamaan lopun ottelun viidellä puolustajalla.

Kiekko-Vantaan 2-1-voittomaalin iski Jere Laine. TUTO otti viimeisellä minuutilla aikalisän, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua.

Ottelun jälkeen pelattiin harjoitusmielessä jatkoaika ja voittolaukauskisa. Jatkoajalla kumpikaan ei saanut maalia aikaiseksi. Voittolaukauskisassa vantaalaiset olivat parempia lukemin 2-1.