Jokipojat voitti Kiekko-Vantaan tiukassa trillerissä

MESTIS / Raportti
Jokipoikien Samuel Jukuri torjui Tikkurilassa kaiken.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa päätti runkosarjansa kotitappiolla Jokipoikia vastaan. Lohipaidat varmistivat kolmannen paikkansa jo aiemmin, kun taas Jokipojilla on vielä jännättävää pudotuspelejä ajatellen.

Kiekko-Vantaa päätti perjantaina runkosarjansa kotiottelussa Joensuun Jokipoikia vastaan. Tiukka ja tasaväkinen kamppailu päättyi Jokipojille voittolaukauskisassa 1-0. Kiekko-Vantaa sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, kun taas joensuulaiset kohtaavat vielä lauantaina Espoo Unitedin.

Lohipaidat lähtivät otteluun vauhdikkaasti, ja Jokipojat oli lähinnä vastaanottavana osapuolena. Vantaalaiset saivat heti alussa muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta varsinainen maalinteon hetki syntyi, kun Eppu Rissanen otti rangaistuksen huitomisesta. Lohipaidat eivät saaneet aikaiseksi muuta kuin korkeita laukauksia pleksiin.

Jokipoikien ensimmäisen erän paras maalintekotilaisuus syntyi, kun Teemu Nissinen pääsi yrittämään, mutta lohipaitojen maalivahti Jani Kautto oli kiekon tiellä. Kiekko-Vantaa sai vielä mahdollisuuden, mutta Toni Leinosen hieno syöttö Iiro Sulinille ei johtanut maaliin.

Joel Olkkonen oli varastaa näytöksen

Toinen erä alkoi myöhässä, kun jäädytyskoneen jälkeen jää ei suostunut jäätymään. Hetken kummastelun jälkeen tuomaristo komensi joukkueet takaisin pukukoppiin. Kun peli aloitettiin uudestaan, Jokipojat sai kopista lisävirtaa, ja hallitsi erää paremmalla luistelulla.

− Oli laadukas jääkiekkopeli, vaikka 60 minuuttia pelattiin ilman takaiskuja. Toteutimme suunnitelmaa, ja se toimi hyvin, totesi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Jokipojat loi enemmän parempia tilanteita kuin Kiekko-Vantaa, mutta myös Jokipoikien maalivahti Samuel Jukuri pelasi hyvän ottelun.

Toisen erän puolivälin tienoolla Jokipoikien ykkösvitjan puolustaja Joel Olkkonen nousi vauhdilla keskialueen halki, harhautti lohipaitojen puolustuksen ja sai vielä vedon aikaiseksi. Hyytävä yksilösuoritus ei johtanut kuitenkaan maaliin.

Kiekko-Vantaan Frank Gymer otti käytösrangaistuksen ajassa 38.25. Syyksi merkittiin epäurheilijamainen käytös, kun Gymer laukaisi vihellyksen jälkeen kiekon lähelle tuomaria.

Kummankin joukkueen erikoistilannepelaaminen pääsi oikeuksiinsa ottelussa, mutta yksikään ylivoima ei tuottanut tulosta. Kiekko-Vantaa sai neljä ja Jokipojat kuusi rangaistusta. Erityisesti Kiekko-Vantaan ylivoimapeli oli näyttävää, mutta tehokkuus puuttui.

Jään kanssa edelleen ongelmia

Kolmas erä käynnistyi samaan tapaan kuin toinenkin – jään kanssa oli ongelmia, mutta nyt Zambonia ei tarvittu, vaan perinteiset lapiot riittivät. Jokipoikien ykköskenttä Ossi Pellinen-Samu Pitkänen-Oskari Lehtinen pelasi vakuuttavan ottelun.

− Ensimmäisessä erässä olimme hyvin valmiita. Meillä oli paikkoja tehdä parikin maalia, mutta ylivoimalle ja kakkoskiekoille päästävä, virkkoi Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Honkanen.

Tunteet nousivat pintaan, kun lohipaidoista Atte Mäkinen ja Jokipojista Nico Friman kohtasivat keskialueella. Tilanteesta molemmille pienet rangaistukset. Otteluun tuli lisää vauhtia erän puolivälin jälkeen, mutta kummankin joukkueen puolustus oli vahvassa kunnossa.

Kiekko-Vantaan ylivoimapeli ei tuottanut tulosta, kun Jokipojat tarjoili tilaisuuden maalintekoon. Lohipaidat eivät saaneet pakkopeliä aikaan, vaan Jokipojat purki kiekkoja tuon tuosta.

Jatkoerässä joukkueet saivat omat mahdollisuutensa, mutta ratkaisu käytiin voittolaukauskisassa. Ainoa maalintekijä oli Lehtinen, kun kuudennet laukojat kokeilivat onneaan.