Taklauksia, ulosajo ja maalinedustakahakoita: "Tuomarit antoivat pelata tunteella, ja se näkyi"

MESTIS / Raportti
Samuel Salonen oli vierasjoukkueen pääarkkitehti.
Perjantai-iltana JYP-Akatemia sai paikalliskamppailussa vieraakseen KeuPa HT:n. Ottelusta muodostui viihdyttävä ottelu, jossa tarjoiltiin maaleja, käytösrangaistuksia ja ulosajo. KeuPa otti lopulta voiton luvuin 4-3.

Ottelun alusta näki heti, että tarjolla oli isot pisteet ja Keski-Suomen herruus. Tämä näkyi lukuisina maalineduskahakoina ja taklauksina. Varsinkin erän lopussa jokainen kenttäpelaaja löysi itselleen painikaverin, kun Akatemian maalilla pelanneen Markus Ruusun lähistölle ajettiin rajusti KeuPan puolelta.

− Hieno ottelutapahtuma. Tuomarit antoivat pelata hyvällä tunteella, ja se näkyi tuossa pelissä. Molemmat joukkueet olivat latautunut hyvin tuohon otteluun, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kehui.

KeuPa oli kuitenkin hienokseltaan niskan päällä läpi erän. Keuruulaiset pääsivät kiekon kanssa keskialueen yli lähes järjestäen, ja hyökkäyspäähän päästessään he eivät kiekosta helposti luopuneet. Kiekko liikkui ja pelaajien välisiä paikanvaihtoja nähtiin, ja tämä sai Akatemian puolustamisen näyttämään ajoittain hätäiseltä, kun merkkauspelaaminen petti.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää pelaamista, sitten tuli yksii pieni merkkausvirhe, Ahvenjärvi viittasi KeuPan avausmaaliin.

Akatemia pyrki puolustamaan keskialuetta tiiivisti ja omaa maalinedustaansa, mutta ajoittain näissä oli parantamisen varaa. Riiston saadessaan Akatemia pyrki teräviin vastahyökkäyksiin. Ottelun ensimmäinen nähtiin erän puolivälissä, kun Taneli Maasalo sijoitti kiekon takakulmaan Samuel Salosen hienosta esityöstä.

Toisessa erässä ulosajo ja maaleja

Akatemia tuli toiseen erään pirteästi, saaden luotua pyörityksiä ja laadukkaita maalipaikkoja. Muun muassa Riku Pitkänen kilautti kiekon tolppaan. Tästä huolimatta KeuPa teki ottelun toisen maalin, kun Janne Väyrynen yksilösuorituksensa ujutti kiekon maaliin.

Minuutti tästä ja Jussi Viitanen vei KeuPan jo 3-0-johtoon. Tämän maalin jälkeen Akatemia vaihtoi maalivahtia, kun Jose Kangaskorte korvasi Ruusun. Tämä ei kuitenkaan auttanut, kun Väyrynen illan toisellaan vei vierailijat jo neljän maalin johtoon.

− Toiseen erään meiltä kolmen minuutin nukahdus, Ahvenjärvi manasi.

Akatemia vaihtoi Ruusun takaisin vielä maalille aikalisän yhteydessä. Tunteita kohahduttanut tilanne nähtiin, kun Sebastian Kauppila taklasi rajusti Atte Antinahoa. Kauppila sai ulosajon tilanteesta, ja tilannetta protestoinut Maasalo käytösrangaistuksen.

Tämä herätti kotijoukkueen. Viiden minuutin ylioimansa aikana Taavi Tiala, Riku Sihvonen ja Anton Stråka toivat maaleillaan Akatemian jo maalin päähän.

− Toiseen erään hyvä ja vahva hyökkäyspelaaminen meiltä. Sitten se taklaus siinä ja meinasi homma luiskahtaa, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi toista erää.

Kiri jäi lyhyeen

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. KeuPa oli erätauon aikana saanut viisikkopelinsä takaisin uomiinsa, ja joukkue pääsi keskialueen yli kiekollisena ensimmäisen erän tapaan. Laadukkaat maalipaikat saivat kuitenkin odottaa itseään. Akatemialla puolestaan oli erän alkuun muutama paikka, mutta KeuPan maalilla pelannut Roope Urpolahti ei antautunut.

KeuPa puolusti fiksusti ja tiiviisti, minkä myötä Akatemialle ei siunaantunut laadukkaita maalipaikkoja. Akatemia sai kuitenkin vielä erän loppuun ylivoimalla mahdollisuuden tulla tasoihin, mutta se ei saanut tasoitusmaalia tehtyä.

− Äärimmäisen kovalla sydämellä tappelimme ja blokkailimme kiekkoja. Kolmanteen erään saimme kasattua itsemme, mallikas kolmas erä ja tärkeät pisteet meille, Heiskanen myhäili.

Kaiken kaikkiaan Akatemia oli jälleen tarvittavat maalipaikat voittoon asti. Toisen erän alun musta hetki lamaannutti kotijoukkueen, mutta nousu maalin päähän ansaitsi kehut Ahvenjärveltä.

− Joukkue oli äärimmäisen sitoutunut tänään, ja se näkyi siinä, kun pystyimme taistelemaan ottelun voitosta ihan loppuun asti, Ahvenjärvi päätti.