Komulainen taas RoKin sankari – Jokipojat jatkaa varjojen mailla

MESTIS / Raportti
Tuomas Komulaisen viikonloppu ei olisi voinut juuri parempi olla.
Kuva © Timo Savela
RoKi on aloittanut Juha Juujärven johdolla loistavasti, sillä perjantain tapaan myös lauantaina joukkue saalisti vieraista jatkoaikavoiton Tuomas Komulaisen maalilla. Jokipojille tappio oli jo seitsemäs putkeen.

RoKi jatkaa rynnistystään kohti suoraa säilymistä, kun Mehtimäellä nähtiin varsin toisenlainen rovaniemeläisnippu kuin vielä syksyllä. Loisteliasta esitystä ei lauantainakaan nähty, mutta Tuomas Komulaisen illan ainoaksi jäänyt osuma ratkaisi rovaniemeläisille kaksi pinnaa.

Komulaisen voittomaali syntyi jatkoajan puolenvälin kintereillä. Kuhmosta lähtöisin oleva hyökkääjä teki muutaman täyden kierroksen maalin ympäri ja löysi sopivan vetopaikan. Tarkka kuti oli liikaa joensuulaisten maalivahti Jonathan Iilahdelle.

− Komulaiselle toinen voittomaali kahden päivän sisään. Huikea suoritus, ja vielä tuollainen maali. Ei mikään säkämaali, vaan huikea viimeistely, tuore RoKi-luotsi Juha Juujärvi kehui.

Joensuulaisleirissä tunnelmat taas olivat täysin toiset. Tappio oli jo seitsemäs putkeen. Viikonlopun saldoksi jäi vain RoKilta saatu yksi sarjapiste, sillä perjantaina IPK oli Iisalmessa vahvempi. 

Päävalmentaja Ari Aaltosta jäi kismittämään hukatut maalipaikat.

− Ei se muusta kiinni ole kuin siitä, ettei nollalla maalila voiteta yhtään peliä, eikä nytkään voitettu. Jos ei noista paikoista voi laittaa sisään, niin silloin ei vaan voi voittaa peliä, Aaltonen päätteli.

− RoKi puolusti hyvin. Kyllä paikkoja oli tarpeeksi. Maalintekijät ovat joko remontissa tai niitä ei vaan ole.

Kummassakin päässä maalivahdit olivat hyvässä iskussa, mutta osansa oli heikolla viimeistelyllä. RoKin maalilla Paavo Hölsälle kertyi 27 torjuntaa.

Rovaniemeläiset ovat aloittaneet Juujärven johdolla kahdella vierasvoitolla, ja prosessi karsintojen välttämiseksi on hyvällä mallilla.

− Lyhyessä ajassa on tullut paljon asiaa, eikä kaikki ole rakettitiedettä, mutta pelaajille se on kova paikka. Torstaina tavattiin, 30 tuntia ja ensimmäinen matsi, sen jälkeen tulee täysin erilainen trappi ja karvaus kuin oli Heinolassa, Juujärvi summasi.

− Eikä nyt ollut aamujäitä, joilla olisi voinut käydä asiat jäällä läpi.

Juujärvi nosti esille muun muassa pakkikolmikko Samu Paajasen, Elias Klytseroffin ja Joona Springaren panoksen. Myös laitahyökkääjä Tommi Siliämaan esitys ansaitsi tuoreen päävalmentajan erityiset kehut.

− Itsellekin outoja jätkiä jo pystyy nostamaan esiin, Juujärvi naurahti.

− Pitkin kautta olen katsonut, kun Jukurit vetää zigizagia kopissa. Meillä on oma sotahuuto, oli hienoa päästä mukaan, kun jätkät hoitivat sen sellaisella tunteella, että pääsee itsekin hyvillä mielin tapaamaan perhettä ja ensi viikkoa kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle