Espoo United pudotuspeleihin kuuden maalintekijän voimin

MESTIS / Raportti
Jimi Santala keräsi kolme syöttöpistettä. Arkistokuva.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo United varmisti ensimmäisen Mestis-kautensa jatkuvan myös pudotuspeleissä, kun joukkue nappasi täydet pisteet Heinolan Peliitoilta. Viime viikolla jatkopaikan varmistanut Peliitat jäi pahasti varjoon keskiviikkona, ja loppulukemat taulullla olivat tylyt 6-2.

Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen tunnusti rehdisti, että joukkueen peliesitys jätti paljon toivomisen varaa.

− Kun pudotuspelipaikka varmistui viime viikonloppuna, annettiin ohipeli tähän paikkaan, Tuomainen harmitteli.

− Onneksi tässä on nyt vielä yksi peli muuttaa pelin suuntaa ennen kuin ensi viikolla alkavat isot pelit. Ei sinne voi mennä tällaisen esityksen jälkeen, Tuomainen totesi.

Espoo United jyräsi ottelun alkuhetkillä. 11 minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3-0, kun Markus Piispanen, Niklas Tikkinen ja Felix Westermarck olivat pistäneet kertaalleen kiekon Peliittojen maaliin. Espoo Unitedissa joulutauon ja siirtotakarajan välisen jakson käynyt Joonas Harald ei vakuuttanut maalilla.

− Heti alusta näki, että joukkue on hyvin latautunut, kokoonpanoon palannut Espoo Unitedin Jimi Santala totesi.

− Monissa peleissä olemme hallinneet, mutta tuskailleet samalla sen kanssa, että onnistumisia ei ole tullut. Nyt saimme sitten niitäkin, ja tärkeintä monille pelaajille, mikä nostaa itseluottamusta.

Haraldin epävarmuus jatkui toisessa erässä, kun hän tarjosi purkukiekon suoraan Juha Tarkkasen lapaan. Espoo Unitedin puolustaja onnistui sen jälkeen maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten syyskuun. Peliitat kavensi Ilari Metsolan maalilla ottelun puolivälissä, mutta ero kasvoi jälleen neljään maaliin Olli Iisakan komean laukauksen jälkeen.

− Varmaan vähän pystyttiin käyttämään hyväksi sitä, että tiedettiin millainen kaveri maalilla on, luonnehti Santala joukkueen suhtautumista Peliittojen maalivahti Haraldiin.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua. Molemmat iskivät yhden maalin, kun ensin Johan Elfvengren kavensi ja perään Emil Oksanen laukoi tarkasti oikeaan yläkulmaan loppulukemat.

− Tänään varmistui pudotuspelipaikka. Tämä oli tasapainoinen esitys kauttaaltaan, ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Tunne oli sellainen, että tällä asialla ollaan, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen summasi.

Espoo Unitedilla on vielä pienet mahdollisuudet neljänteen sijaan ja sitä myöten kotietuun. Se edellyttää viittä pistettä enemmän kahdesta jäljellä olevasta ottelusta kuin mitä Hermes saa omassa päätöspelistään.

− Totta kai se kiinnostaa. Perjantaina on uusi koitos, ladataan sinne akut uudestaan ja ollaan valmiita pelaamaan, Santala arvioi.