Uuden päävalmentajan alaisuudessa oleva RoKi voitto alla Jokipoikien kiusaksi

MESTIS / Ennakko
Lumisadetta on luvassa myös lauantaina kahden luistelevan joukkueen kohdatessa.
Voitokkaasti Heinolassa Juha Juujärven alaisuudessa aloittaneen RoKin vieraskiertue jatkuu lauantaina Joensuussa. Rovaniemeläiset pyrkivät jatkamaan kuuden ottelun tappiokierteeseen ajautuneen Jokipoikien tuskaa.

Perjantaina Heinolan Peliittojen vieraana käväissyt Rovaniemen Kiekko kaappasi maukkaat vieraspisteet matkaansa lukemin 3−4 aivan viime sekuntien jatkoaikamaalilla. Jokipojat sen sijaan kompastui jo kolmatta kertaa tällä kaudella sarjajumbo IPK:ta vastaan Iisalmessa.

RoKin ja Jokipoikien molempien noustua viime kaudeksi Mestikseen ovat joensuulaiset hallinneet selvästi keskinäisiä kohtaamisia. Jokipojat ehti kukistaa RoKin peräti kuusi kertaa putkeen, kunnes lappilaiset onnistuivat vihdoin pusertamaan helmikuun alussa voiton jatkoajalla.

Tappiokierre on suistanut sarjakuutosen Jokipojat vain viiden pisteen päähän Hokista ja LeKistä, jotka ovat juuri pudotuspeliviivan alla mutta samalla karsintaviivan yläpuolella. Karsintapaikalla majailevalla RoKilla on mainittuun kaksikkoon viisi pistettä kurottavaa. Hokki ja LeKi ovat pelanneet ottelut enemmän kuin Jokipojat tai RoKi.

Ärjypaidat katkaisemaan tappioputkea

Tuskaista kevätkautta elävä Jokipojat pyrkii katkaisemaan turhan pitkäksi venähtäneen tappioputkensa kotikaukalossaan. Valmentaja Ari Aaltonen peräänkuulutti viikonlopun otteluihin puolustuksen kuntoon laittamista. Joukkueen puolustuspeli otti Iisalmessa askeleen parempaan, mutta hyökkäyspeli tökki pahasti.

Joukkueen parasta antia hyökkäyspelin osalta tarjoili IPK-ottelussa alemmat ketjut, joten kärkipelaajilta sopii odottaa tasonnostoa lauantain peliin. Iisalmen pieni kaukalo vaihtuu nyt suureen kotikaukaloon, joten mieluisampi pelikenttä voinee tuoda avaimet tukkoisuuteen.

Jokipojilta on perjantain ottelun tapaan sivussa avainpelaajat Nico Friman, Joonas Larinmaa ja Samuel Jukuri.

Jatkuuko Juujärven lupaava alkutaival?

Uutena valmentajana Rovaniemellä aloittanut Juha Juujärvi sai mainion startin RoKi-uralleen perjantaina. Nousujohteista kevättä pelannut RoKi esiintyi energisesti Heinolassa, ja rovaniemeläisryhmä säväytti etenkin luisteluvoimallaan. Vastaavalla pelillä RoKi taistelee voitosta myös lauantaina.

Nopeaa ja suoraviivaista peliä pelaavan RoKin kärkipelaajat ovat päässeet kevään mittaa hyvään vauhtiin, mutta ratkaisijoita on löytynyt tarvittaessa myös alemmista ketjuista. Myös uusimmat pelaajat Miika Huhtanen ja Artjom Pugolovkin ovat löytäneet hyvin paikkansa joukkueesta.

Vieraiden tilannetta on helpottanut, että sairastupa on ollut tyhjenemään päin. Lisäksi maalivahdeista sekä Paavo Hölsä että Toni Eskelinen ovat esittäneet hyviä otteita.

Seuraa Heitä

Joel Olkkonen #62 | Kärpät

Puolustaja

Joukkueen ykköspuolustaja palaa lähes puolentoista kuukauden tauon jälkeen Mehtimäelle. Kokenut kovia kolhuja viime aikoina. Pelaako totutun laadukasta kahden suunnan peliä?

Tuomas Komulainen #44 | Hokki

Hyökkääjä

Sähäkkä laituri on löytänyt pelistään yhden vaihteen lisää ja noussut kovaan vireeseen kevätkaudella. Takooko tehoja myös Mehtimäellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle