Tšekki hallitsi, mutta Yhdysvallat vei pronssimitalit

MAAJOUKKUE / Raportti
Trevor Lewis vei Yhdysvallat 2-0-johtoon.
Tšekki hallitsi MM-kisojen pronssiottelua, mutta Yhdysvallat oli tehokkaampi. Oikeastaan jo Nick Boninon ja Trevor Lewisin maalit avauserässä takivat voiton yhdysvaltalaisille.

Yhdysvallat voitti pronssiottelun puhtaasti lukemin 3-0. Yhdysvaltojen maalilla pelannut Connor Hellebuyck oli hyvässä vireessä, eikä päästänyt taakseen kiekkoja, vaikka joutuikin venymään pikkumustan eteen kaikkiaan 39 kertaa.

Tšekin maalinteko ontui pahasti läpi ottelun. Tolppaa lähemmäs maalia tšekkiläiset eivät kiekkoja saaneet lukuisista maalintekopaikoista huolimatta, joka ratkaisi ottelun Yhdysvalloille. Lisäksi Hellebuyck otti useita hyviä koppeja.

Yhdysvallat tuli otteluun hyvin ja onnistui repäisemään kahden maalin kaulan heti avauserässä. Ensimmäinen osumista syntyi Nick Boninon lavasta seitsemännellä peliminuutilla, ja Trevor Lewis osui vielä ensimmäisen erän loppupuolella.

Keskimmäiseen erään Tšekki kuitenkin tuli selvästi paremmalla peli-ilmeellä, mutta ajoittain tolppienkin avustuksella jenkkien maali pysyi varjeltuna. Yhdysvaltojen paikat olivat sen sijaan vähissä, mutta silti jenkit onnistuivat yhden osuman viimeistelemään.

Toisen erän viimeisellä peliminuutilla Yhdysvallat sai hiukan painetta tšekkien päätyyn. Bonino pääsi syöttämään maalin takaa keskelle vapaaksi jääneelle Charlie Coylelle, joka tinttasi laatan vastakkaiseen kulmaan.

Yksi luku tšekkiläistä kiekkohistoriaa päätökseen

Tšekki joutui siis lähtemään päätöserään kolmen maalin takaa-ajoon. Maaliakaan tšekkiläiset eivät onnistuneet tekemään, vaikka kisojen isäntämaan kiekkotähdet veivätkin kohtia maalia ammuttujen laukausten tilaston lukemin 16-1.

Näin ollen pronssimitalit matkasivat Yhdysvaltojen mukana Atlantin tuolle puolen. Mitali on Yhdysvalloille kova saavutus, sillä sen nuoren kokoonpanon ei monikaan uskonut etenevän kovinkaan pitkälle tässä turnauksessa.

Tšekin joukkueen turnaus päättyi äärimmäiseen pettymykseen, mutta jotain hienosta tšekkiläisestä kiekkokulttuurista kertoo se, että ottelun jälkeen Jaromir Jagrin nimeä huudettiin. Tämä turnaus oli tšekkilegendalle viimeinen maajoukkueessa, mutta ihmiset osasivat pettymyksen keskellä arvostaa jo nyt huikean uran tehnyttä laituria.

Jagrin viimeinen maaottelu toi päätökseen yhden ison luvun tšekkiläistä kiekkohistoriaa.