Ilves-luotsi Kivi myrskysi Tapparan väärin perustein hyväksytystä tasoituksesta - "Jokuhan siitä vastaa, onko kiekko maalissa vai ei!"

LIIGA / Raportti
Tappara nappasi Tampereen herruuden lopulta pistein 12-6.
Tapparan 3-2-jatkoaikavoittoon päättynyt peli sisälsi aimoannoksen draamaa. Ottelun puhutuimmaksi tilanteeksi nousi kotijoukkueen toinen maali, joka ei videokuvan perusteella käynyt maalissa. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ei pystynyt pidättelemään raivoaan pelin jälkeen.

— Miten helvetissä voi olla loppuunmyyty halli ja hyväksytään häkki, joka ei ole maali? Eikö täällä ole videoita ja Nelosta?

— Mitä siihen sanoo? Jokuhan siitä vastaa, onko kiekko maalissa vai ei! Minä se en ole, kun oon aitiossa. Joku vastaa, mutta kuka?

Otteluvalvoja myönsi tapahtuman pelin jo päätyttyä. Tappara-luotsi Jussi Tapola ei ollut tilannetta vielä ottelun jälkeen nähnyt tilannetta.

— Ei sitä tonne aitioon näe. Toivottavasti oli maalissa ettei vääryydellä maaleja tehty. Siinä kohtaa kun on kädet ylhäällä niin ei sitä ensimmäisenä osaa epäillä, etteikö kiekko olisi maalissa ollut.

Ilveksen tehokas alkurynnistys

Tampereen herruus oli varmistunut Tapparan nimiin jo edellisen kohtaamisen myötä. Kauden kuudennesta kohtaamisesta ei silti puuttunut panosta ainakaan Ilveksen leirissä. Verisesti sarjan kymmenennestä tilasta kamppailevan vierasjoukkueen iltapuhteesta ei kuitenkaan ollut luvassa helppoa, sillä Tapparalle tarjoutui mahdollisuus ottaa ratkaisevan tuntuinen kiinnitys runkosarjan voittoon.

Kuten kauden kaikissa aiemmissakin paikallispeleissä, myös tällä kertaa Ilves sai tehokkaan alun. Ylivoimalla pelannut tupsukorvalauma sai ohitettua Tapparan maalia vartioineen Dominik Hrachovinan ensimmäisen kerran jo yhdeksännellä peliminuutilla. Avausosumasta vasta napakalla rannelaukauksella tyhjän tilan hyödyntänyt Juho Liuksiala.

Kohmeisen avauserän pelanneen kotijoukkueen ilta synkkeni entisestään erän lopussa, kun lepsu puolustaminen kostautui. Teemu Rautiainen vei Ilveksen jo kahden maalin johtoon runnottuaan vapaasti kiekkoa Hrachovinan edessä. Tapola myönsi Ilveksen olleen alussa selvästi edellä.

— Alku oli vaikea. Ilves luisteli paremmin, kamppaili paremmin ja pelasi paremmin. Tulos oli oikeudenmukainen: taululla oli 0-2. Ei siihen auta selittely.

Vierailijoiden päävalmentaja puolestaan myhäili esitystä.

— Olen hemmetin ylpeä tästä jengistä. Tää oli ainoa mitä aamulla toivoin. Halusin nähdä ennakkoluulottomuuden jatkuvan. Äijät veti todella hienosti.

Vierailijoiden toinen osuma herätti Tapparaa selvästi, mutta kirvesrintojen huolimattomuus vei parhaan terän paikoista. Vaikka maalittomassa toisessa erässä hallinta siirtyi kotijoukkueelle, todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Lähimmäksi pääsi läpiajoon viilettänyt Otto Rauhala. Tällä kertaa Ilveksen maalia vartinoinut Antti Lehtonen veti kuitenkin pidemmän korren.

Tappara nousi jälleen

Toinen erä tarjosi maalien puutteesta huolimatta tunteikkaita tapahtumia. Tapparan hyökkääjät aiheuttivat useampaan otteeseen hälinää Lehtosen maalilla, mikä sai tunteet pintaan. Suurimmat mylläkät järjestettiin toisen erän lopussa Veli-Matti Savinaisen ja Ville Järvisen iskujen vaihtamisen muodossa.

Tapparan lievä haluttomuus ja tehottomuus jatkui vielä kolmannenkin erän alussa. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kaventamaan ottelun hiukan ennen erän puoltaväliä, kun kiekko pomppi hivenen onnekkaasti Jani Lajuselle, joka ei erehtynyt täysin tyhjästä maalista.

Yllättävää draamaa saatiin pian kavennuksen jälkeen, kun Ilveksen Niko Ahoniemi ajettiin suihkuun mailan päällä lyömisestä. Tappara ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään pitkää erikoistilannettaan. Lähimmäksi maalia pääsi Ilveksen Jerry D'Amigo, joka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään läpiajoaan.

Kotijoukkue sai tasoituksensa täpötäyden Hakametsän riemuksi roimat kolme minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä, kun Henrik Haapala pääsi avopaikalle. Kiekko ei kuitenkaan mennyt maaliin, vaikka tilanne maaliksi tuomittiinkin. Ilves-luotsi Kivi oli tilanteesta järkyttynyt.

— Tää oli hyvä viikko. En mä kyllä tämmöstä muista, että maali, joka ei ole maali, hyväksytään. Se jää tilastoihin. Hyvä Tappara! Täällä on kaikki mahdollista.

Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty, joten runkosarjan viimeisen paikallispelin ratkaisua haettiin jatkoajalta. Ottelun ratkaisijaksi nousi Ilveksen kannalta turhankin tuttuun tapaan Savinainen, joka pääsi laittamaan Jan-Mikael Järvisen nappisyötöstä kiekon ohi Lehtosen.

Molempien joukkueiden rupeama jatkuu tiistaina. Ilveksen isännöitäväksi saapuu seuraavaksi Ässät, kun taas Tappara matkustaa sarjan jumbona majailevan SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan.