Lankinen niukasti Vehviläistä parempi Vaasassa

LIIGA / Raportti
IFK nappasi kolmannen voittonsa edelliseen 11 otteluun.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Täpötäysi Vaasa Areena todisti tasaväkistä, joskin tehotonta kamppailua IFK:n ja Sportin välillä. Aikainen avausmaali riitti takaamaan kolme pistettä pidemmän etumatkan viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevaan Sportiin.

IFK:n puolustus oli perjantaiseen otteluun nähden kuin uudestisyntynyt. Kevin Lankinen ei ollut puolustuspelaamisen ansiosta suurissa vaikeuksissa, ja kauden kuudes nollapeli irtosi 22 torjunnalla.

− Tärkeät pisteet meille, kun Sport vaanii pahasti takana. Eilisen TPS-ottelun jälkeen mietimme, että tänään on pakko lähteä pelaamaan puolustuksen kautta, ja sen kautta raapia pisteitä. Teimme oikeat  päätökset, ja toteutimme sitä hyvin tänään. Puolustuksessa tehtiin tänään hyvää työtä, kehui Lankinen.

Samaa linjasi myös kultakypärä Juhamatti Aaltonen.

− Ennen jokaista ottelua pitäisi tajuta että pitää puolustaa. Ei pelkällä hyökkäämisellä näitä voita. Siitä puhuttiin, että ollaan nöyrää ja hereillä, sekä tilaisuuden tullessa heitetään kiekko pois.

Roope Hintzin aikainen onnistuminen riitti takaamaan kolme pistettä IFK:lle. Sport-maalivahti Veini Vehviläinen joutui antautumaan, kun Sportin puolustus peruutti liikaa ja Ari Gröndahl oli ajautunut itse peittämään maalivahtinsa näkyvyyttä. Vehviläinen piti kuitenkin joukkueensa mukana pisteissä, ja otti tukun näyttäviä huipputorjuntoja.

− Ensimmäinen erä oli IFK:n, toinen meidän ja kolmas tasainen. Maalinteon kanssa ollut ongelmia, mutta välillä pomppii omaksi eduksi ja välillä ei. Markus Nenonen on loistokunnossa, laihtunut viisi kiloa loukkaantumisen jälkeen, ja hyvä peli häneltä, Tomek Valtonen analysoi Nenosen paluuta, ottelua sekä myös kulunutta nollan pisteen viikkoa.

− Vähän naiivia ajatella, että pitäisi tulla pisteitä. Ei ole yhtään läpihuutojuttua kaudessa tässä ammattilaissarjassa. Ollaan käsittääkseni vielä tavoitteessa kiinni, joten ei mennä mopolla moottoritielle vaan pidetään jalat maassa.

Vaikka tuomareilla ei helposti käsi noussut jäähyn merkiksi ottelun aikana, otteet olivat rajut ja pelivälineestä kamppailtiin kynsin ja hampain. Useaan kertaan laidat täyttyivät pudonneista mailoista, hanskoista ja kypäristä.

− Kova ottelu oli meillä eilen Turussa, ja Porissa vietetyn yön jälkeen saavuimme paikalle. Saimme loistavaa energiaa ensimmäiseen erään, joka riitti. Maaleja olisi voinut tulla enemmänkin, mutta yhteinen tekeminen paranee koko ajan, IFK-valmentaja Antti Törmänen analysoi ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo