Avoimia ovia ja vuoristorataa pitkän kaavan kautta - Rämö katkaisi Pelicansin tappioputken

LIIGA / Raportti
Pelicans tuuletti kahta pistettä Tapparan isäntänä. (Arkistokuva)
Pelicansin tuoreen maalivahti Karri Rämön muutama käsittämätön venyminen sekä Antti Tyrväisen osuma voittolaukauskilpailussa toivat Pelicansille voiton Tapparasta Liigassa numeroin 3−2. Rämö kruunasi iltansa ottamalla jatkoajalla peräti seitsemän torjuntaa.

Maalivahdit Karri Rämö ja Dominik Hrachovina nousivat torjunnoillaan päärooliin ottelussa, jossa kummallekin joukkueelle tarjottiin lukuisia saumoja lisäosumiin. Tappioon taipunut Tappara olisi paremmalla viimeistelyllä kääntänyt numerot päälaelleen.

− Jatkoajalla oli sellainen olo, että pystytään peli ratkaisemaan. Rankkareihin mentiin, ja Rämö oli hyvä, vieraiden pääkäskijä Jussi Tapola tuumi.

Lahteen palanneen Rämön torjunnat tarjosivat isännille voittoon avaimet, jotka kotijoukkue lopulta otti juurikin puolustamisen kautta. Myös Tapparan käy kiittäminen veskariaan, sillä sarjakärki pysyi Pelicansin hallitseman ensimmäisen puolituntisen ajan mukana maalivahtinsa ansiosta.

− Minun mielestä hyvätasoinen, viihdyttävä jääkiekkopeli. Kamppailua ja paljon tapahtumia. Pelicans vei ensimmäistä erää ja oli siinä mielessä valmiimpi. Päästiin siihen rytmiin mukaan ja loppua kohden parannettiin, Tapparan päävalmentaja pohti viitaten myös alkuhetkiin.

− Loistavaa, että voitettiin. Paljon on parannettavaa ja paljon tulee parannettua. Kyllä tähän on ollut sen verran aikaa valmistautua, että ihan hyvällä mallilla oli. Maalit oli vähän mitä oli, ihan ookoo, Rämö sanoi.

Ansaittua huilia viettäneiden Henrik Haapalan, Veli-Matti Savinaisen ja Jukka Peltolan poissaolot näkyivät Tapparan hyökkäyspelissä jopa yllättävän paljon, vaikka vierailijat tasoihin päätöserässä nousivatkin. Parhaimmissa paikoissa Tapparan laukaukset jäivät fiksusti puolustaneiden vieraiden maalilta kauas.

− Pelicans puolusti hyvin, ei saatu laukauksia. Vaikka pyöritettiin ja pidettiin kiekkoa, niin ei saatu tulosta aikaiseksi, Tapola harmitteli.

 Sitten (toisessa erässä) peli tasoittui, oli vaikeaa. Oli pitkiä pyörityksiä, mutta hoidettiin ja pysyttiin sisällä. On meillä opettelemista ihan huippujoukkuetta vastaan. Kun mennään johtoon, tehdään jotain älytöntä. Nyt otettiin jäähyjä, tai jotain muuta sattuu, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen puolestaan huomautti.

Päätöserässä hupia koko rahan edestä

Pisteiden jaon kannalta tapahtumarikkaassa päätöserässä maaliverkot heiluivat tasaisesti. Myös jäähyboksien ovet kävivät tiuhaan tahtiin. Vierailta 2+10 minuutin jäähyt ottivat lahtelaisille tuttu Sebastian Repo sekä Valtteri Kemiläinen.

Tapparan pelissä kahden soturin poissaolo ei juurikaan näkynyt, kun sarjakärki kampesi kahdesti tasoihin 1+1−pisteet nakuttaneiden Jani Lajusen ja välittömästi avauspelissään maalannen Kristian Kuuselan toimesta. Pelicansin päätöserän osuma oli hyökkäyksen kärkeen nousseen puolustaja Mikko Kousan käsialaa.

Yhden kauden parhaista peleistään pelanneen Pelicansin loistava iltapuhde palkittiin lopulta voittolaukauskisan jälkeen, kun Antti Tyrväinen iski illan ratkaisseen osuman. Toinen Tyrväinen, Juhani, teki kotijoukkueelle ensimmäisen.

− Oli kova ilta, ja erittäin laadukas peli. Varsinkin ensimmäinen erä oli erittäin laadukasta pelaamista meiltä. Ehkä menee kärkipäähän koko kauden aikana. Oltaisi voitu johtaa peliä enemmänkin ensimmäisen erän jälkeen, kahden ottelun tappioputken numeroin 3−2 katkaisseen Pelicansin Matikainen kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo