Lappalainen SaiPan puolustustaistelun sankarina

LIIGA / Raportti
Lasse Lappalainen vastasi illan voitto-osumasta.
Pahasta loukkaantumissumasta kärsivä ja vielä kesken pelinkin miehiä sairastuvalle menettänyt SaiPa esitti huikean taistelun Kalevankankaan lauantai-illassa. Tunteitakin kuumentanutta kamppailua pitkälti hallinnut Jukurit ei onnistunut hyödyntämään omia paikkojaan ja lappeenrantalaisvieras nappasi 2−1-jatkoaikavoiton.

Ottelun avauserä oli vauhdikasta peliä, joka aaltoili päästä päähän. Huippupaikkoja ei kuitenkaan juurikaan nähty, vaan molemmat myös puolustivat vahvasti.

Jukurit avasi kamppailun maalihanat erän puolivälin jälkeen päästyään ylivoimalle. Miika Roine iski maalinedusruuhkasta kiekon ohi Frans Tuohimaan ja siirsi mikkeliläiset 1−0-johtoon.

Useiden runkomiesten puuttumisesta huolimatta energisesti pelannut SaiPa nousi kuitenkin tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Valtteri Hietasen harhasyöttö päätyi Tero Koskirannalle, jonka yrityksen Sami Rajaniemi vielä torjui. Jatkotilanteesta Kim Strömberg kuitenkin rusikoi kiekon verkon perille.

− Lähtökohdat oli meille sekä vaikeat että helpot. Meiltä tippui tuossa edellisessä pelissäkin muutama kaveri ja otettiin lisää junnuja. Hienosti on meidän kokenut kaarti ottanut heidät sisään ja kantanut joukkuetta, kertoi SaiPan apuvalmentaja Jouko Viljakainen pelin jälkeen.

Miehistö kapeni - taistelu koveni

Toisen erän alkuun SaiPalla oli loistopaikka siirtyä ottelussa johtoon, kun Janne Kettusella oli edessään jo tyhjä maali. Nuoren hyökkääjän yritys päätyi kuitenkin tolppaan ja taululla säilyivät tasanumerot.

SaiPalle toinen erä toi myös jobinpostia, kun entuudestaan pitkä sairaslista sai täydennystä kahden miehen verran. Tasoitusosuman iskenyt Strömberg loukkasi jalkaansa vaarattoman näköisessä tilanteessa keskialueella. Hänen lisäkseen puolustaja Markus Kojo jätti ottelun kesken.

Jukurit otti ottelun vahvemmin hallintaansa toisen erän alkupuoliskolla ja SaiPa jäi puolustuskannalle. Lappeenrantalaisten vaarallisimmat tilanteet tulivat vastahyökkäyksistä, joihin he iskivät terävästi mahdollisuuden saatuaan.

Isäntien Jesper Piitulaisella oli loistava tilaisuus siirtää Jukurit johtoon, mutta 36 kertaa ottelussa torjunut Tuohimaa otti loistotorjunnan Piitulaisen etukulmalaukaukseen.

− Kun vastustaja tavallaan valitsee pelin, niin se ei ole niin helppoa. Jos asenne on kohdallaan, niin kuin heillä tänään oli ja tyytyy ottamaan ne vastahyökkäysmurut mitä sieltä tulee. He olivat tänään tosi vaarallisia siinä, kehui Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva.

Erän lopussa tunteetkin hieman lämpenivät, kun Roine taklasi Koskirantaa hyökkäyskulmassa. Koskiranta loukkasi itseään lievästi ja jäi makaamaan kentän pintaan. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta ja tämä kuumensi lappeenrantalaiskäskijä Ari Santasen, jolle tuomittiin pelirangaistus. Pukukopin puolelle poistunut Koskiranta palasi kentälle päätöserään.

Jukurit ei osunut, Lappalainen osui

Päätöserä mentiin toisen erän kaavalla eli Jukurit hallitsi peliä, ja SaiPa pyrki puolustamaan. Puolustuksessa lappeenrantalaisryhmä onnistuikin hyvin ja taisteli kovaa oman maalinsa läheisyydessä.

Jukurit ei hyvistäkään paikoista onnistunut yllättämään Tuohimaata toistamiseen, vaan lappeenrantalaistorjuja veti pidemmän korren kerta toisensa jälkeen. SaiPakin sai aikaan muutaman vaarallisen ohjauksen erän viime hetkillä, mutta jatkoaika kutsui.

− Kyllä me tiedettiin, että ei tästä rallatellen läpi mennä. Siellä on paljon nuoria jätkiä, jotka on saanut mahdollisuuden ja pistävät kaiken varmasti likoon, summasi Jukureiden ainokaisen ottelussa iskenyt Roine.

Ottelun ratkaisijaksi nousi SaiPa-puolustaja Lasse Lappalainen, joka röyhkeän nousunsa päätteeksi upotti kiekon Rajaniemen selän taakse ja räjäytti monisatapäisen vieraskannattajaryhmän täyteen huutoon.

− Me lähdettiin tänne puolustamaan kärsivällisesti ja isketään sitten kun on paikka. Viimeinen erä oli melkoista selviytymistaistelua, mutta hienosti selvittiin ja saatiin jatkoajalla siitä palkintokin, Viljakainen myhäili.

− Huono maku jäi. Eipä se auta, jos pyörität ja hallitset, mutta et saa realisoitua sitä tulostaululle. Ei voi yrityksen puutteesta syyttää, kyllä meillä paikat oli. Täytyy kuitenkin antaa kaverillekin kunnia, sitkeästi taistelivat sekä puolustivat ja veskarikin pelasi huippupelin, Roine totesi.

Jukurit kavensi tappiosta huolimatta eroa edellä olevaan Sportiin pisteellä. Seuraavan pelinsä mikkeliläisryhmä pelaa torstaina, kun se matkustaa Ässien vieraaksi. SaiPa kohtaa samana päivänä HIFK:n vieraskaukalossa.

− Seitsemän peliä jäljellä ja edelleen homma on ihan omassa näpissä. Me taistellaan meidän unelmasta ihan viimeiseen asti. Ensi viikolla jälleen kaksi kovaa peliä ja niistä lähdetään voittoa hakemaan. Vaikka nyt maistuu katkeralta, niin tämä yksikin piste voi nousta isoksi pisteeksi, muistutti Roine.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo