HIFK matkustaa Vaasaan − orastavat tappioputket päättyvät helpotukseen ja ahdinkoon

LIIGA / Ennakko
Kummallakaan joukkueella ei ole varaa jäädä pisteittä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport ja IFK kohtaavat runkosarjan viimeisen kerran Kuparisaaressa. Miten käy kamppailussa, jossa molemmat leirit pelkäävät häviötä, ja usko omaan tekemiseen on koetuksella?

Sportille oli tarjolla Kaakkois-Suomen kiertueella huojentavia pisteitä pudotuspelipaikan pönkittämiseen, mutta priimuksistaan luopuneet KooKoo ja SaiPa eivät jättäneet Sportille edes luuta käteen. Puutteellinen puolustus ja tekemisen puute maalintekopaikoilla jättivät Jukureille ja Ilvekselle vielä toivon kipinän pidemmästä kiekkokeväästä.

Helsinkiläisillä on myös vaikea ajanjakso menossa. Isännöinti Tampereen Ilvestä vastaan tuotti pahan takaiskun, eikä lohtua löytynyt eilen Turustakaan. Kouvolasta saapuneet vahvistukset eivät ole vielä päässeet nauttimaan voitosta IFK:n paidassa, eikä Antti Törmäsen pelikirjaan ole toistaiseksi tullut positiivista muutosta.

IFK:n puolustus ja maalivahtipeli eivät ole olleet läheskään hyvässä tikissä. Edelliseen viiteen otteluun oma maali on heilunut jopa 19 kertaa. Alkukaudesta vahvasti pelannut Kevin Lankinen ei ole enää päässyt samalle tasolle, ja loukkaantuneen Niklas Bäckströmin tilalle hankittiin vuoden reissumies-tittelin ansainneen Jere Myllyniemen.

HIFK paikkasi alkuviikosta rivejään kolmella KooKoon pelaajalla. Rooleiltaan ja pelaajatyypeiltään hyvät hankinnat ovat lähtökohtaisesti vahvistaneet juuri HIFK:n puutteellisia osa-alueita, mutta sekään ei ole riittänyt kääntämään otteita voitoiksi.

Sportin paras ase IFK:ta vastaan ovat hyvällä mallilla sujuneet kotiottelut ja omien tuki. Pelicans joutui nöyrtymään Vaasassa viime kerralla, ja myös sarjan kärkijoukkueet ovat olleet vaikeuksissa. Vaasalaiset saavat myös todennäköisesti Markus Nenosen takaisin kokoonpanoihin, joten JYPistä Sportiin täksi kaudeksi siirtyneellä hyökkääjällä on takuulla maalinnälkää.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Neljän ottelun pisteputkessa, ja joukkueensa harvoja valopilkkuja synkkänä ajanjaksona.

Tomas Kubalik #18 |

Oikea laitahyökkääjä

Oli ahkerimpia maalinteossa yrittäneitä pelaajia edellisessä kahdessa vieraskamppailussa Olavi Vauhkosen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin vuoro kyykyttää HIFK:ta
HIFK on viimeisessä kahdeksassa ottelussa pystynyt haastamaan pelillisesti ainoastaan Jukurit. Joukkueen ainoat pisteet samalla jaksolla ovat myös otteluista Jukureita vastaan. Näennäisesti joukkue pystyy haastamaan vastustajiaan jaksoissa, mutta tasaista 60-minuutin suoritusta saa hakea yli kuukauden takaa. Myös Sport on tuhrinut mahdollisuuksiaan kasvattaa eroa haastajiin. Tilaisuus oli tarjottimella, sillä kahdessa edellisessä ottelussa vastassa oli sarjan häntäpään joukkueet KooKoo ja SaiPa. Sport on kuitenkin vahvempi vastahyökkäysjoukkueena ja varsinkin HIFK:n löysä oman pään pelaaminen ja toistuvat merkkausvirheet ovat parasta mahdollista tarjottavaa Sportille
3 4
1 2