Paluumuuttajat Rämö ja Kuusela tähdittävät Lahden iltaa

LIIGA / Ennakko
Kristian Kuuselan tuuletuksia nähtäneen keväällä Tampereella. (Arkistokuva)
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Pelicansin uunituore paluumuuttaja Karri Rämö sekä Tapparan vastaava Kristian Kuusela tähdittävät Lahden torstai-iltaa, kun joukkueet iskevät yhteen Liigan runkosarjassa vasta kolmatta kertaa tällä kaudella. Voitot ovat sesongin aikana pidemmät tappioputket välttäneiden joukkueiden kesken tasan 1−1.

Kotijoukkue Pelicans on marssimassa suoraa kohti puolivälieriä, sillä pussinokat miehittävät nyt kuudetta sijaa viiden pisteen erolla ennen sarjaseiska Ässiä. Tappara puolestaan porskuttaa Liigan keulilla, yhdeksän pisteen karkumatkalla.

Ottelu on Pelicansille viimeinen kotona hetkeen MM-hiihtojen takia. Lahtelaiset ovat torstain jälkeen neljän pelin vieraskiertueputkessa, seuraava taisto kotiyleisön edessä on vasta 7. maaliskuuta.

Pelicans tasainen isossa kuvassa - muttei pelin sisällä

Päävalmentaja Petri Matikaisen johtama projekti lahtelaisten peräsimessä on taas ottanut askelia oikeaan suuntaan. Tästä hyvänä esimerkkinä on tuloksellisesti tasainen kausi, sillä lahtelaisten pisimmät tappioputket ovat kestäneet maksimissaan ainoastaan kahden ottelun verran.

Edellisen kerran joukkue on ottanut käkättimeen kolme kertaa putkeen lähestulkoon vuosi sitten, runkosarjan ja pudotuspelien 1. kierroksen otteluissa maaliskuussa 2016.

Sen sijaan otteluiden sisällä lahtelaisjoukkueen liito on toisinaan loppunut lyhyeen kuin kanan lento. Karu esimerkki tästä on tiistain HPK-taisto, jossa Pelicans pupelsi kolmen maalin johdon reilussa neljässä minuutissa.

Reilut kaksi erää loistokkaasti torjunut Joona Voutilainen pommitettiin vaihtoon, ja tilalle tuli Janne Juvonen. Maalivahtiruletti jatkunee myös torstaina, kun kotijoukkueen maalilla oletettavasti torjuu kovan luokan paluumuuttaja ja Pelicansin sotisopaa edellisen kerran kaudella 2004−2005 kantanut Karri Rämö.

Löytääkö Pelicans Tapparasta heikkoa kohtaa?

Lähes koko kauden ajan Liigan sarjataulukon kärjessä viilettäneen Tapparan paketissa ei heikkouksia tällä hetkellä näy.

Joukkue on hyvin roolitettu, ja erikoisosaamista on paljon, esimerkiksi Jani Lajunen ja Juhani Jasu ovat koko Liigan mittapuulla parhaita aloittajia. Liigakärjen jokainen hyökkäysketju pystyy yllättäviin ratkaisuihin, alemmissa ketjuissa tästä hyvänä esimerkkinä on Teemu Nurmi iskukykyineen.

Joukkuetasolla esiin nousee etenkin ylivoima, joka on tätä nykyä aivan käsittämätöntä. Tamperelaisille ei tosiaan kannata antaa liikaa mahdollisuuksia. Kuin kirsikkana kakun päälle kirvesrinnat saavat ylivoimaansa oikeastaan missä tahansa tahtipuikkoa heiluttavan paluumuuttaja Kristian Kuuselan.

Ainoa päänvaiva saattaa olla se, että hallitseva Suomen mestari antaa joskus liikaa eteen vastustajalle. Lokakuussa Pelicans takoi Tapparan reppuun ensimmäisen seitsemän minuutin aikana kaksi maalia.

Seuraa Heitä

Karri Rämö #31 | ERC Ingolstadt

Maalivahti

Asikkalasta lähtöisin olevan maalivahdin paluu myötä Pelicans nousee samantien menestyjäehdokkaaksi. Hyvänä päivänä torjuessaan Rämö antaa joukkueelleen saumat voittoon, minkä lisäksi Tampa Bayn varaus antaa myös Janne Juvoselle hyvän haasteen, tai ainakin "tukea" kevään tärkeimmissä ja pitkissä ottelusarjoissa.

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Tapparan lähestulkoon täydellinen paketti sai sen kuuluisan kirsikan kakkuun Kuuselan paluun myötä. On sanomattakin selvää, että vaikka homma Amurissa ei lähtenytkään toimimaan, laituri on Tampereella kovan luokan vahvistus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans ilmoittautuu mestaruustaistoon
Lahdessa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka tekivät merkittäviä kiinnityksiä siirtotakarajalla. Karri Rämö tuo vahviketta Pelicansin maalin suulle ja Kristian Kuusela leventää jo ennestään uskomatonta Tappara-hyökkäystä. Lahdessa tuskin tullaankaan maaleilta välttymään, sillä molempien ylivoimat ovat loistoiskussa. Ottelu ratkeaa maalin erolla Tapparalle, mutta Pelicans haastaa tosissaan.
2 3
3 4