Mahdollista pudotuspelien harjoittelua Raumalla

LIIGA / Ennakko
Sami Lähteenmäki on ollut vahvassa kevätvireessä.
Lukon synkällä syyskaudella harva olisi uskonut, että pudotuspeleissä saatetaan vielä nähdä Satakunnan paikallisvääntö. Runkosarjassa Ässät on ollut vahvasti kuljettajan paikalla, mutta lauantaina on silti kaikki mahdollista.

Ässät vastaan Lukko pudotuspeleissä. Satakuntalainen jääkiekkoilu syttyisi kyseisestä tapahtumasta ilmiliekkeihin positiivisessa merkityksessä.

Tämän esimakua maistellaan Raumalla kaikkiaan kuudennen kerran tähän kauteen, ja vierasjoukkue Ässät on ollut otteluissa niskan päällä. Lukon ainoa voitto on Porista voittomaalikilpailun jälkeen, eikä pistetili muissa otteluissa karttunut kuin yhden pykälän verran.

Lauantain otteluun Lukko lähtee kuitenkin nousukiidossa. Raumalaisjoukkue myi Aaron Gagnonin ja yltyi siitä huolimatta aidosti taistelemaan paikasta auringossa. Joka tapauksessa viime keväiden välieräjoukkueen kausi on ollut paljon odotuksia hankalampi, mutta loppumetrien venyminen jättäisi erittäin tarpeellisen positiivisen tunteen koko organisaatiolle.

Paikallisasetelmassa taas Ässien tähtäimessä on rakkaan vihollisen nousun pysäyttäminen. Tiukasti kuudennesta sijasta kamppaileva porilaisnippu nappasi perjantaina 2−1-jatkoaikavoiton JYPistä ja tarvitsee nousuunsa ehdottomasti pisteitä Raumaltakin.

Perjantain JYP-ottelussa Henri Kannista kolhinut Juha Kiilholma on asetettu väliaikaiseen pelikieltoon, eikä hän näin ollen pelaa lauantaina.

Illan erikoinen

Teemu Nurmen siirtyminen muualle oli alkukaudella yksi Lukon ylivoimatehokkuuden lamauttaja. Viime peleissä raumalaisorkesteri on kuitenkin yltynyt loistovireeseen tälläkin osa-alueella, sulosäveliä vastustajan verkoissa on soiteltu tiuhaan tahtiin.

Seitsemän edellisen pelin otannalla Lukon ylivoimaprosentti lähentelee jopa viittäkymmentä, joten lauantaina Ässien jäähyily tietää melko varmaa takaa-ajoasemaa.

Muokattu 18.2.2017 klo 11.52: Päivitetty tieto Juha Kiilholman pelikiellosta.

Seuraa Heitä

Janne Niskala #28 |

Puolustaja

Jatkosopimuksen raumalaisjoukkueeseen tehnyt puolustaja ei ole kaikessa aivan takavuosien tasollaan, mutta laukaus tekee yhä tuhoisaa jälkeä. Yleensä Niskala viihtyy paikallispeleissä.

Juho Tommila #36 |

Puolustaja

Raumalaistaustainen Tommila pelasi perjantaina toista kertaa tällä kaudella jatkoajalla ja iski välittömästi voittomaalin. Jatkuuko hyvä vire myös kotikulmilla?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon pisteputki jatkuu
Synkän alkukauden jälkeen voitto- ja tappioputkien välillä seilannut Lukko matkaa tällä hetkellä neljän ottelun pisteputkessa, vaikka se hävisikin edellisen ottelunsa Jukureiden vieraana. Pisteputken ansiosta joukkue on noussut haudan partaalta takaisin taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista. Myös Ässät on neljän ottelun pisteputkessa, mutta kokonaisuutena viimeaikainen vire on ollut illan vastustajaa pykälän heikompi. Myös kotietu takaa Lukolle mahdollisuudet pisteputken kasvattamiseen.
2 3
1 2