JYP metsästää kotietua, KalPa sarjan kakkospaikkaa

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-iltana JYP saa vieraita Kuopiosta, kun kolmantena sarjassa majaileva KalPa saapuu Jyväskylään. Hurrikaanipaidat metsästävät kotietua pudotuspeleihin, kun kuopiolaiset saalistavat sarjassa kakkossijaa.

JYPin kausi on jatkunut viime aikoina hyvässä myötätuulessa. Edelliseen viiteen otteluun jyväskyläläisjoukkue on hävinnyt vain kerran. Ässät oli vahvempi perjantaisessa ottelussa jatkoajan päätteeksi.

KalPan käyrä on lähtenyt laskusuuntaan tuloksellisesti, kun kuopiolaisjoukkue on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain kaksi ottelua. Viimeksi perjantaina KalPa kaatoi Jukurit.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa KalPa on ollut niskan päällä ottaen kolme voittoa neljästä mahdollisesta. Nämä ottelut ovat kuitenkin olleet tasaisia, sillä kahdesti on menty ylitöihin ja kolmesti ottelu on päättynyt maalin erolla. Samaa on luvassa illan ottelussa.

Ratkaisukohdat

JYPin otteet joulun jälkeen ovat olleet mainioita. Mahdollisen ohipelin JYP hoiti kunnialla, kun hurrikaanipaidat ottivat tyylipuhtaan 4−0-voiton SaiPasta viime viikolla. Kyseisessä ottelussa JYPillä oli kuitenkin ajoittaisia hankaluuksia hyökkäyksiinlähdöissä, kun syötöt eivät meinanneet napsua lapaan, eikä keskialueella ollut tilaa, SaiPan tiukan puolustuksen johdosta.

KalPa on ollut tällä kaudella varsin vahva vierasjoukkue. Kuopiolaisten erikoistilannepelaaminen on ollut hyvällä tasolla, kun sekä yli- että alivoima mahtuvat viiden parhaimman joukkoon. Mikäli vierasjoukkue mielii voiton napata Jyväskylästä, on erikoistilannepelaamisen oltava nähdyllä tasolla. JYPillä on sarjan tehokkaimpiin kuuluva ylivoima.

KalPan viisikkopelaaminen on tuottanut varsinkin kotikaukalossa paljon laadukkaita maalipaikkoja. JYPiä vastaan maalipaikoissa KalPan pitää olla terävä, sillä hurrikaanipaidat ovat päästäneet sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

JYPin mahdollisuus piilee siinä, miten jyväskyläläisjoukkue pystyy rikkomaan KalPan tiivistä viisikkopelaamista ja miten he saavat kiekonriistoja tutuksi tulleella aktiivisella karvauspelaamisellaan. Karvauspelaamisen pitää olla tosin hyvin organisoitu, muuten kuopiolaiset kiekottelevat helposti ohi kärkikarvaajien.

Seuraa Heitä

Robert Rooba #88 |

Laitahyökkääjä

Rooba on tullut loukkaantumisen jälkeen mainiosti kaukaloihin ja on näyttänyt, että voi olla potentiaalinen musta hevonen kevättä ajatellen.

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Myttynen on pelannut JYPiä vastaan mainiosti ja tämän miehen kanssa hurrikaanipaitojen pitää olla varuillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP keksii keinon voittaa
Joulukuun puolivälissä otteluun olisi ollut vain yksi ennakkosuosikki, KalPa. Nyt asetelmat ovat kuitenkin vaihtuneet ja viimeisestä 14 ottelusta vain kahdesti ilman pisteitä jäänyt JYP on ennakkosuosikki. KalPan pelaaminen on takerrellut ja viimeisestä viidestä ottelusta kasassa on vain yksi kolmen pisteen voitto. JYP on kasvanut kauden aikana joukkueeksi, joka löytää keinot tiukkojen otteluiden kääntämiseksi itselleen.
2 3
1 2