Peltola lopetti TPS:n pyristelyn — Tappara ennätyksellisesti kuudetta kertaa peräkkäin finaaleihin

LIIGA / Kuvakooste
TPS laittoi Tapparan koville Hakametsän maali-iloittelussa, kun se taisteli kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja vei neljännen välieräottelun ratkaisun jatkoerään. Tappara-kapteeni Jukka Peltola laittoi lopulta jatkoerässä turkulaisten pyristelylle pisteen, ja vei voittomaalillaan kirvesrinnat jo kuudetta kertaa peräkkäin, mikä on Liigan historian ennätys.
Kuva © Arno Hämäläinen
Eric Perrin näytti alkulämmittelyissä venymisen mallia
Ottelua kerkesi kulua vain 52 sekuntia...
...kun Mikko Lehtosen kuti yllätti Oskari Setäsen vartioiman maalin.
Elmeri Eronen kiskaisi kuitenkin pian ottelun tasoihin.
Tunnelma Hakametsässä oli toisinaan niinkin korkealla, että pelaajatkaan eivät pysyneet jäässä.
Kristian Kuusela vei toisessa erässä vanhanaikaisella Tapparan johtoon...
...mutta alle minuttia myöhemmin kiekko löytyi myös Tappara-vahti Dominik Hrachovinan selän takaa.
Lauri Pajuniemi päätti TPS:n puolentoista minuutin tehohetken viemällä turkulaiset 2-3-johtoon.
Sebastian Repo laittoi ylivoimalla tulisella laukauksellaan pelin pian taas tasoihin.
TPS:n jauhaessa ylivoimaansa, oli Tappara-maalilla ruuhkaa niin pelin aikana...
...kuin pelikatkoillakin.
Tappara siirtyi Jan-Mikael Järvisen ja Jukka Peltolan maaleilla ottelussa jo kahden maalin johtoon, vaikka maalien välissä TPS vaihtoi maalivahtia Setäsestä Rasmus Tirroseen.
Peltola näytti johdattavan Tapparan jo voittoon...
...mutta konkari Eric Perrin toi TPS:n vielä otteluun mukaan.
Turkulaiset ottivat aikalisän...
...ja kun Oula Palve ja kumppanit painostivat kuudella kenttäpelaajalla ahkerasti...
...laittoi selkä seinää vasten pelannut TPS Palveen osumalla pelin tasoihin kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua.
Jatkoerässä kuitenkin Tapparan Peltola näytti kapteenin esimerkkiä, ajassa 74:06 Hakametsän kellot pysähtyivät viimeisen kerran välieräsarjassa.
Kirvesrinnat etenivät jo ennätyksellisen kuudennen kerran peräkkäin Liigan finaalipeleihin. Näin se ohitti peräkkäisten finaalipaikkojen tilastoissa juuri TPS:n.