Tšekin mestari ei ollut yllätettävissä

CHL, LIIGA / Raportti
Kotijoukkue oli tällä kertaa yhden luistimenpotkun verran jäljessä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Blues aloitti oman CHL-kautensa kotonaan, jossa vastaan asettui viime kauden Tšekin liigan mestari HC Litvinov. Tasaväkinen ottelu päättyi jalkapallolukemiin 1-0.

Ottelun kulku oli pitkälti hyvin sekalaista kiekkoa, sillä kummallakin joukkueella kiekko tuntui polttavan lavassa. Vastahyökkäyksiä nähtiin ottelussa runsaasti useiden virheiden seurauksena.

Kotijoukkueen pirtein ketju oli Siim Liivikin muodostama kolmosketju, jonka laidoilla viilettivät Kai Kantola sekä Jari Sailio. Varsinkin Liivikillä oli muutama vaarallinen maalintekopaikka, mutta yritykset pysähtyivät loistavasti Litvinovin maalilla pelanneeseen Jaroslav Janusiin.

Avauserässä kummallakin joukkueella oli muutamia tilanteita rakentaa ottelun avausmaali. Lähimmäksi maalia pääsi HC Litvinovin Viktor Hubl, jonka rannelaukaus kilahti tolppaan. Erän ainoat tilastomerkinnät olivat rangaistuksia, joista kaksi kirjattiin kotijoukkueelle ja yksi vierailijoille.

Pesäpallomaali riitti voittoon

Toinen erä oli viimeisiä minuutteja lukuunottamatta vierailijoiden hallintaa. Bluesin puolustus oli tänään todella paniikissa muutamaan otteeseen, sillä varsinkin Otso Rantakari sekä Mikko Kuukka menettivät kiekkoja todella vaarallisen oloisesti omalla alueellaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo pelin puolen välin paikkeilla, kun Litvinovin kova paineistus palkittiin. Hyvin ottelussa torjunut kotijoukkueen Christian Engstrad joutui antautumaan ainoan kerran, kun ruotsalainen torjui Viktor Hublin laukauksen eteensä, josta Peter Jansky löi irtokiekon ilmasta sisään.

Seuraavassa vaihdossa alkoi tapahtua, kuin salama kirkkaalta taivaalta Bluesin kolmosketju heräsi täyteen kukoistukseen. Ensin Kantolalla oli loistava paikka tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta suoraan syötöstä lähtenyt veto suuntautui suoraan Janusin räpylään.

Hetkeä myöhemmin Sailio nousi röyhkeästi laidalta, mutta veto kilahti tolppaan. Kotijoukkueen tuska jatkui erän loppuun, kun ylivoiman loppu hetkillä Eero Somervuorelle tarjoiltiin maalinkulmalle, mutta miehen epäonneksi maila hajosi kesken laukaisuyrityksen.

Kolmannessa erässä mentiin päästä päähän, mutta vaarallisia maalintekotilanteita ei juuri nähty. Paras paikka aukeni kuitenkin Pavel Pisarikille, joka karkasi Blues puolustukselta maalipaikkaan.

Kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa käyntiin kunnollista takaa-ajoa, vaan joutui pettymään CHL avauksessaan.

Bluesin seuraava CHL-ottelu on ensi lauantaina, jolloin vastaan asettuu ranskalainen Grenoble. Harjoitusottelut jatkuvat sen sijaan tiistaina Kirkkonummella, jossa vastassa on Lappeenrannan SaiPa.