Quebec City NHL-laajennusprosessin viimeiseen vaiheeseen

NHL / Uutinen
Kanadan haaveet uudesta NHL-joukkueesta vahvistuivat.
Quebec City on edennyt kolmanteen ja oletettavasti viimeiseen hakuvaiheeseen NHL-laajennuksen osalta.

Hakuprosessin toisessa vaiheessa NHL on kartoittanut kaupunkien potentiaalia markkina-alueena laajennusjoukkueen osalta sekä jäähallisuunnitelmia. Quebec City, jossa Nordiques pelasi kaudet 1979-1995 ennen siirtymistään Coloradoon, on nyt läpäissyt tämän vaiheen, ja etenee hakuprosessin viimeiseen vaiheeseen. Kaupunkiin on rakennettu uusi, reilut 18 000-paikkainen jäähalli, jonka odotetaan aukeavan ensi kuussa. Kolmannessa vaiheessa NHL tarkastelee mahdollisten seurojen liiketoimintasuunnitelmaa ja tulo-odotuksia. Läpäistessään tämän viimeisen vaiheen seuran on mahdollista saada laajennuslupa jo ensi kuussa.

Komissaari Gary Bettman on ehdottanut laajennusseuroille  500 miljoonan dollarin liittymismaksua, mikä on huima nousto edellisiin laajennuksiin nähden - Columbus ja Minnesota maksoivat 80 miljoonaa liittyessään liigaan vuonna 2000. Mahdolliset laajennusjoukkueet liittyisivät NHL:ään aikaisintaan kaudella 2017-18.

Yhteensä kuusitoista kaupunkia haki oikeutta laajennusseuralle, mutta vain kaksi läpäisi ensimmäisen vaiheen. Quebec Cityn ohella Las Vegas pääsi jatkoon, mutta on toistaiseksi epäselvää, läpäisikö sekin toisen vaiheen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle