Jukka Jalonen Jokerien valmentajaksi ensi kaudelle

KHL / Uutinen
Jukka Jalonen palaa ensi kaudella KHL-päävalmentajaksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit on nimennyt päävalmentajansa kausiksi 2016-18. Seura tahtoi kokeneen suomalaisen valmentajan, ja valinta osui Jukka Jaloseen.

Jukka Jalonen, 52, aloittaa työssään tämän kauden jälkeen ja keskittyy nyt pestiinsä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

- Nyt keskittyminen on alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Tietysti pystymme taustalla myös rakentamaan tulevaa kautta Jari Kurrin ja Janne Vuorisen kanssa. Tärkeintä on kuitenkin omalta osaltani nyt työ nuorissa Leijonissa, Jalonen toteaa seuran tiedotteessa.

Jokerit haki ensisijaisesti meritoitunutta kotimaista valmentajaa, ja haaviin tarttui Jalonen. Helsinkiläisjoukkueen edustajat ovat hankintaan tyytyväisiä.

- Jalonen on rutinoitunut ja meritoitunut tekijä, joka on työskennellyt kansainvälisesti kovissa paikoissa niin maajoukkueessa kuin KHL:ssä. Hän on voittanut MM- ja SM-kultaa sekä tuntee KHL:n vaatimukset erinomaisesti, Kurri linjasi Jokereiden tiedotteessa.

Jalonen muistetaan Suomen päävalmentajana kevään 2011 MM-kisoista, joissa Suomi nappasi mestaruuden. Miehen meriitteihin kuuluvat myös muun muassa Suomen mestaruus HPK:ssa keväällä 2006 ja olympiapronssi Vancouverista. Viimeisin Jalosen valmentama seurajoukkue oli Pietarin SKA vuosina 2012-14.

- Jokerit on loistava mahdollisuus päästä takaisin huippuseuravalmennuksen pariin. Kyseessä on paras suomalainen seurajoukkue ja paras eurooppalainen sarja. Valmentajana ei voi muuta toivoa, Jalonen perusteli seuran tiedotteessa.

Jokerit kommentoi seuraavan kerran Jalosen pestiä vasta kuluvan kauden jälkeen. Tällä kaudella Jokereita valmentaa Erkka Westerlund, joka kertoi seuran tiedotteessa joukkueen työnteon jatkuvan ennalta määrättyjä tavoitteita kohden normaalisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle