TPS:n tie välieriin - ei vain ruusuilla tanssimista

LIIGA / Yleinen kuvakooste
Kuva © Timo Savela
TPS:n alkukausi oli vahva, ensimmäinen pisteetön peli tuli vasta kauden 14. ottelussa.
Marraskuussa nähtiin synkempi jakso. Palloseuraa nöyryytti kotona muun muassa tuleva pudotuspelivastus SaiPa.
Kuva © Arno Hämäläinen
Joulukuussa peli jälleen aukesi, ja turkulaiset viilettivät seitsemän ottelun voittoputkessa.
TPS antoi junioreilleen näytönpaikkoja. Kaapo Kakko teki liigadebyyttinsä 16-vuotiaana.
18-vuotias Lauri Pajuniemi vakiinnutti paikkansa kokoonpanossa.
Eric Perrin pisti ennätyksiä uuteen uskoon. Kanadalainen kirjasi nimiinsä ulkomaalaispelaajien piste- sekä maaliennätykset.
Ennätystehtailua avitti huikean runkosarjan pelannut TPS-kippari Tomi Kallio.
Turkulaiset tekivät onnistuneita täsmähankintoja. Superlupaus Olli Juolevi toi kiekollista taitoa puolustukseen.
Kokenut Mark Fraser jämäköitti puolestaan oman pään peliä.
TUTOsta hankittu Hannu Kuru toi vähemmän näkyvän, mutta tärkeän palasen kokonaisuuteen.
Toinen vaikea jakso TPS:n kaudessa ajoittui tammikuulle. Mukaan mahtui ruma 1-7-kotitappio JYPille.
TPS:n hyökkäys vahvistui roimasti, kun Zach Budish ja Oula Palve liittyivät mustavalkoisiin.
Kauden loppu oli nousujohteinen. Kauden viimeisestä 12 pelistä Palloseura hävisi vain kolme. Turkulaisten kevätvireen sai kokea myös tuleva välierävastus Tappara.
Puolivälierissä turkulaiset hyökkäsivät SaiPan kimppuun ja etenivät 3-0-johtoon otteluvoitoissa.
Kuva © Topi Lainio
Idän jättiläiset heräsivät ja hivuttivat sarjan jo 3-2-tilanteeseen.
Etenkin 0-2-lukemiin päättynyt viides ottelu oli huolestuttavan heikko esitys paluun tehneeltä Kalliolta ja koko Palloseuralta.
Mutta Kallio ei olisi Kallio, ellei hän olisi ollut mukana juonimassa sarjan ratkaissutta jatkoaikamaalia. TPS eteni välieriin voitoin 4-2.