x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Pelasta Leijonien ylivoima, Eeli! − ja tyydy pienempään rooliin

Leijonat sai hyviä uutisia NHL:n pudotuspeleistä, kun Nashville Predatorsin pelit loppuivat. Superlahjakas Eeli Tolvanen saapuu Suomen avuksi, mutta nuoren miehen käyttötarkoitus joukkueessa on rajallinen, kun kärkiketjujen koostumus on jo toimiva.

Eeli Tolvanen paukutti Jokereissa mahtavia tehoja nuoresta iästään huolimatta. Hän siirtyi loppukevääksi Nashville Predatorsin organisaatioon, jossa nuorukaisen pelit päättyivät perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Winnipeg Jets kukisti Predatorsin seitsemännessä ottelussa pudotuspelien toisella kierroksella.

On loistavaa, että Tolvasen kaltainen supertalentti saapuu Tanskaan auttamaan kotimaataan. Mutta kuten tiedämme, Sebastian Ahon vitja on ollut loistovedossa turnauksen alussa, ja kapteeni Mikael Granlundinkin sikermä osoittaa heräämisen merkkejä. Näitä kombinaatioita Lauri Marjamäen ei ole syytä lähteä rikkomaan, sillä Tolvasen kyvyt voidaan valjastaa paljon terävämpäänkin käyttöön.

Leijonien ykkösylivoimaan kasattiin heti ensimmäisestä pelistä lähtien käytännössä joukkueen kaikki parhaat pelaajat − nimenomaan hyökkääjät. Viivassa on operoinut vaihtelevalla menestyksellä Ville Pokka. Toiseen erikoistilannekoostumukseen ei olekaan sitten riittänyt tarpeeksi seppiä maaleja iskemään. Tolvanen on ratkaisu nimenomaan tähän ongelmaan.

Tolvanen oli jo Jokereissa todella tehokas ylivoimapelaaja, ja hän osasi sijoittua sellaisiin paikkoihin, joihin taitavat joukkuekaverit kiekkoa lätyttivät tutuksi tulleella lopputuloksella. Sellainen rooli Leijonissakin on nyt tarjolla. Todella hyvä sellainen.

Nyt Marjamäen on aika herätä siihen, että ylivoimissa on muutettava jotain. Ensinnäkin vain Carolina Hurricanes -kaksikko Aho − Teuvo Teräväinen on sellainen duetto, jonka pitää saada häärätä ylivoimalla yhdessä. Kaikki muut hyökkääjät ovat vapaata riistaa.

Tolvasen paikka tasaviisikoin on alemmissa ketjuissa, esimerkiksi taitavan Antti Suomelan kanssa. Vaikka tämän koostumuksen muut lenkit eivät ole niin mediaseksikkäitä kuin Super-Eeli, pystyisi 19-vuotias lahjakkuus tekemään ketjukavereistaan riittävän hyviä. 

Myös paikka ykkösvitjassa on mahdollinen, jos vaihto tapahtuu Kasperi Kapaseen. Toronton organisaatiossa pelannut hyökkääjä ei ole sopivin maalisylkijän rooliin, vaan ennemminkin energialaituriksi alempiin ketjuihin.

Suomi tarvitsee kovia maita vastaan pärjätäkseen Tolvasen tulista laukausta, sillä joukkueesta puuttuu vastaavanlainen tykki. Vastaavasti Hurricanes-miehet, sekä Mikko Rantanen ja Mikael Granlund ovat enemmänkin pelintekijöitä. Keskenään ylivoimassa heillä menee − ja on mennytkin puurot ja vellit sekaisin.

Tolvanen voi parhaimmillaan tuoda Leijoniin sen viimeisen silauksen kohti tuhoisaa hyökkäyspelotetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Eeli Tolvanen Leijonien kulttipelaajasta: "Kohta pitää ruveta lanseeraamaan jotain mallia"

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 7:00
Leijonien hyökkääjä Eeli Tolvanen kohtaa torstaina puolivälierissä tuttuja pelaajia Nashville Predatorsista. Aikaero ei ole myöskään vaikuttanut pelaajan itsensä mukaan omaan pelaamiseen. lue lisää

Tolvanen Granlundin rinnalle - Leijonien kentälliset alkusarjan päätöspeliin

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 11:14
Suomen maajoukkue on paljastanut ketjunsa alkusarjan viimeiseen otteluun Yhdysvaltoja vastaan. Miehet kokoonpanossa pysyvät samoina, mutta kahden pelaajan paikkaa vaihdetaan keskenään. lue lisää

Eeli Tolvanen tappio-ottelusta: "Olihan meillä maalipaikkoja, mutta olimme huolimattomia niissä"

MAAJOUKKUE | 14.5.2018 0:19
Suomi kärsi miesten MM-kisojen toisen häviönsä, kun Saksa oli vahvempi jatkoajan päätteeksi lukemin 3-2. Leijonien hyökkääjä Eeli Tolvanen manasi ottelun jälkeen maalipaikkojen tuhlailua. lue lisää

Hobititkin tarvitsivat tukea voitokkaalla matkallaan − Tolvasta odottaa Mordor, ellei apuja tule

MAAJOUKKUE | 17.2.2018 16:00
Olympianäyttämöllä Tolvanen on nyt saman tilanteen kynnyksellä kuin seurajoukkueessa. Hän tarvitsee muuta joukkuetta viedäkseen tehtävänsä maaliin. lue lisää

Kahden maalin Tolvasella oli sauma myös hattutemppuun - "Lepistö antoi siinä lopussa vielä tyhjän maalin"

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 17:27
Eeli Tolvanen jatkoi siitä, mihin hän eilisessä Saksa-ottelussa jäi. Tehot 1+3 saivat Norja-ottelussa jatkoa kahden maalin muodossa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Eeli Tolvanen

Nashville #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG