Mielipide

Marjamäki teki oikean ratkaisun

MAAJOUKKUE / Kolumni
Lauri Marjamäellä oli kaksi painavaa syytä jäädä pois Leijonien valmennuksesta: pelilliset erimielisyydet päävalmentaja Kari Jalosen kanssa ja kahden valmentajapestin aiheuttamat kiireet. Leijonien ja Kärppien sekä erityisesti itsensä kannalta Marjamäki teki oikean ratkaisun.

Jalonen voi keskittyä Rautakorven kanssa täysipainoisesti prosenttikiekkoon.

Lauri Marjamäki on peliä opettava valmentaja, joka haluaa joukkueensa pelaavan organisoitua ja järkevästi rytmitettyä viisikkopeliä. Kari Jalosen pelillinen sapluuna nojaa pelaajien kovaan taisteluun ja kaksinkamppailupelaamiseen.

Yksinkertaisesti nämä kahta eri ideologiaa edustavaa valmentajaa eivät mahtuneet saman penkin taakse. Viime kevään MM-kisat sen viimeistään osoittivat.

Marjamäen kannalta ei ollut järkeä valmentaa maajoukkuetta, koska hän joutui työskentelemään omien vahvuuksiensa ulkopuolella. Sen lisäksi kiireet Kärppien kanssa vaikuttivat päätökseen varmasti paljon. Nyt Marjamäki voi keskittyä täysillä Kärppien valmentamiseen.

Leijonissa sen sijaan puhaltavat uudet tuulet. Ensi kaudella Leijonien pelaaminen on enemmän Jalosen näköistä kiekkoa kuin viime kauden sekasorto. Jalonen voi keskittyä pelillisesti samoja ajatuksia jakavan Jukka Rautakorven kanssa täysipainoisesti prosenttikiekkoon.

Kaksikolla ei liene vaikeuksia löytää yhteistä sapluunaa Leijonien pelaamisesta. Yhtenäinen pelitapa tuottaa varmasti paremmin tulosta kuin sekava poukkoilu.

Isossa kuvassa pelillinen linja ei välttämättä ole se paras mahdollinen. Ideologisesti siirrytään jatkuvasti kauemmaksi organisoidusta ja rytmitetystä viisikkopelistä, josta viime vuodet Suomen maajoukkue on tullut tunnetuksi. Pelitapaetu suhteessa muihin maihin taitaa olla historiaa.

Toisaalta maajoukkue on aina isojen tulospaineiden alla, ja tulosta Jalonen ja Rautakorpi osaavat lyhyellä tähtäimellä tehdä. Eikä sillä tyylillä niin väliä isolle yleisölle ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle