Sandell lupaa: Ilveksen pelissä jotain tuttua, jotain uutta

LIIGA / Haastattelu
Sami Sandell, Ilveksen vastuumies.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ilves on vaihtanut kesän aikana maalivahtikaksikkoa ja vähän muutakin, mutta pelitapa pysyy pääsääntöisesti ennallaan, lupaa joukkueen kapteeni Sami Sandell.

Isokokoinen Sami Sandell aloittaa toisen kautensa kasvattiseuransa Ilveksen kapteenina. 28-vuotias sai viime kaudella hyvin vastuuta Tuomas Tuokkolan alaisuudessa - ja tulosta tuli.

- Kyllä, viime kaudella sain jo tosiaan hyvin vastuuta. Ja kaiken otan vastaan, mitä tarjotaan! Jos rooli kasvaa, niin antaa tulla vaan. Nyt pitää vain pelata hyvin ja ansaita vastuu.

Vastuu toi mukanaan 41 tehopistettä 50 peliin, vaikka loukkaantumiset vaivasivatkin kauden lopulla. Sandell kertoo, että Ilveksessä jatkavan Tuokkolan alaisuudessa pelaajien on hyvä kehittyä. Päävalmentaja nimittäin haluaa itsekin mennä jatkuvasti eteenpäin.

- Tuokkola on intohimoinen valmentaja, joka haluaa itsekin kehittyä joka päivä. Hän on avoin ja keskustelee pelaajien kanssa, mikä on hienoa. Pystymme tuomaan myös omat mielipiteemme esiin. Hyvä koutsi, Sandell kuvaa.

Ilves on uusinut muun muassa maalivahtikalustoaan, ja tolppien välissä on nyt uusi mies, jolle Sandell povaa kovaa kautta.

- Veikkaan, että Hannu Toivonen tulee olemaan erittäin hyvä. Hän on näyttänyt erittäin varmalta harjoituspeleissä, Sandell kehuu viime kauden Sport-veskaria.

Joukkueessa on tapahtunut muutenkin paljon muutoksia, mitä Sandell pitää kuitenkin luonnollisena asiana. Uusia pelaajia ovat Toivosen lisäksi maalivahti Henri Kiviaho ja puolustajat Jyri Niemi ja Marcus Fagerudd sekä hyökkääjät Joonas Vihko ja Markku Flinck.

Olemme ennenkin tykänneet pitää kiekkoa ja pelata rohkeasti. Siitä yritämme pitää kiinni.

- Paljon on vaihtunut pelaajisto, mutta se on ihan jokavuotista. Nyt olemme saaneet mielenkiintoisia nimiä Euroopasta ja Suomesta, ja he ovat varmasti yleisöllekin sellaisia, joita on kiva tulla katsomaan. Henkilökohtaisesti olen todella tyytyväinen joukkueen rakenteeseen ja odotan innolla kauden alkua, Sandell iloitsi.

Tuttu valmennus kuitenkin jatkaa, joten Ilveksen pelitavassa ei nähdä mitään valtavaa muutosta.

- Ei ole tulossa radikaalia pelitapamuutosta, vaikka tietysti olemme yrittäneet muokata peliä enemmän meidän nopean porukkamme näköiseksi. Toki olemme ennenkin tykänneet pitää kiekkoa ja pelata rohkeasti. Siitä yritämme pitää kiinni vieläkin, Sandell lupaa.

Ilveksen kausi alkaa luonnollisesti paikalliskamppailulla Tapparaa vastaan. Nappaavatko tupsukorvat tällä kaudella Tampereen kiekkovaltikan?

- Luonnollisesti vastaan, että me olemme parempia! Pelit Tapparaa vastaan ovat aina tiukkoja, tunteikkaita ja kuumia. Ne ovat pienellä ekstrakipinällä varustettuja, kun molemmat joukkueet tulevat samaa käytävää pitkin jäälle. Ja yleisö tykkää!

» Lähetä palautetta toimitukselle