Pikkuleijonat jäivät neljänneksi Ivan Hlinkassa - Janne Kuokkaselle syöttöpörssin voitto

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janne Kuokkanen oli tehokkain suomalainen Ivan Hlinkan muistoturnauksessa.
Kuva © Leijonat.fi
Alkulohkon puhtaalla pelillä hoitanut Suomi jäi lopulta neljänneksi alle 18-vuotiaiden Ivan Hlinkan muistoturnauksessa. Kärppähyökkääjä Janne Kuokkanen oli tehokkain suomalainen ja voitti turnauksen syöttöpörssin.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue lähti tappioitta pudotuspelivaiheeseen Ivan Hlinkan muistoturnauksessa Tšekissä ja Slovakiassa. Välierissä Pikkuleijonat hävisivät kuitenkin Ruotsille, ja pronssiottelussakin Venäjä oli alkulohkosta poiketen parempi.

− Iso pettymyshän se oli, kun emme saaneetkaan sitä, mitä lähdimme hakemaan. Varsinkin kun alkulohkossa pelimme luisti hyvin, kärppähyökkääjä Janne Kuokkanen sanoo.

− Vastustajista Venäjä ja Ruotsi olivat meille pahimmat. Vaikka heitäkin vastaan hallitsimme peliä pääosin aika selvästikin. Kanada näytti videoiden perusteella hyvältä luistelevalta joukkueelta, mutta uskon ja tiedän, että pystymme voittamaan heidätkin.

Kuokkanen oli Pikkuleijonien tehokkain pelaaja latoen taululle viidessä ottelussa tehopisteet 0+6. Samoilla lukemilla irtosi myös koko turnauksen syöttöpisteen voitto. Hän ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen omaan peliinsä.

− En ole täysin tyytyväinen, sillä en pystynyt auttamaan joukkuetta tarpeeksi voittamaan ratkaisevia pelejä. Toisaalta kyllähän se on hieno juttu, että onnistumisiakin tuli omalle kohdalle. Varsinkin kun viime kausi ei pisteiden valossa mitään riemujuhlaa ollut.

Viime kaudella Kärppien A-junioreissa debytoinut Kuokkanen jatkanee pelejään tulevallakin kaudella samalla sarjatasolla.

− Tulevalla kaudella pelaan lähtökohtaisesti A-junnuissa. Toki olisi hienoa, jos kokemusta karttuisi mistenkin peleistä, mutta A-junnuissa uskon pystyväni kehittymään ja viemään peliäni uudelle tasolle.

Kuokkasen edustamalla 1998-ikäluokalla on edessä viimeinen vuosi ennen mahdollisia NHL-varauksia. Oululaiselle se tarkoittaa kovaa työntekoa.

− Ei sitä liikaa tule mietittyä, mutta olisihan se hienoa, jos varaus tulisi. Kuitenkin se on ollut lapsuuden haave ja unelma, että tulisi varatuksi ja ehkä vielä pelatakin NHL:ssä. Sitä varten pitää vain tehdä töitä, että se olisi joskus mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle