Eeli Tolvanen tappio-ottelusta: "Olihan meillä maalipaikkoja, mutta olimme huolimattomia niissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eeli Tolvanen teki Saksaa vastaan ottelun avausmaalin.
Suomi kärsi miesten MM-kisojen toisen häviönsä, kun Saksa oli vahvempi jatkoajan päätteeksi lukemin 3-2. Leijonien hyökkääjä Eeli Tolvanen manasi ottelun jälkeen maalipaikkojen tuhlailua.

Nashville Predatorsin ja Leijonien hyökkääjä Eeli Tolvanen teki itse ottelun avausmaalin.

Sen jälkeen nuorta miestä ei oikein näkynyt. Hän ei ollut tyytyväinen omaan pelaamiseensa.

− Ei se mitään timanttia ollut, jäi itselläkin paljon parannettavaa. Alkuun sain maalin, mutta sen jälkeen olin aika näkymätön.

Suomi ei oikein saanut pelistään Saksaa vastaan missään vaiheessa kiinni. Leijonilla oli vaikeuksia hyökkäyksen rakenteissa, eikä se ollut samalla lailla jouhevaa kuin esimerkiksi Kanadaa vastaan.

Tolvasen mielestä ottelu oli Suomelta aika kaksijakoinen.

− Aloitimme ihan hyvin ja saimme paikkoja, mutta emme saaneet kiekkoja reppuun. Toisen erän vähän katselimme ja kolmannessa erässä saimme taas pelistä kiinni.

Hyökkäysten puuroutuminen johtui Tolvasen mielestä Saksan hyvästä puolustamisesta sekä Leijonien omista virheistä.

− Olihan meillä maalipaikkoja, mutta aika huolimattomia olimme niissä.

Tolvasen mukaan Suomi ei tehnyt sellaisia asioita, mitä oli ennen ottelua sovittu. Tolvanen ei osannut kertoa, mistä se johtui.

− Toisessa erässä oli aika huonoa peliä meiltä, emmekä saaneet oikein mitään aikaan. Pitää pelata vain täysi 60 minuuttia koko ajan, Tolvanen mietti.

Tolvanen saapui Tanskaan ja MM-kisoihin lauantaina iltapäivällä ja hyppäsi heti askiin Kanadaa vastaan.

Toinen peli heti seuraavana päivänä on raskas taakka. Tolvaselle ei kuitenkaan vielä hapot iskenyt eikä jetlagit.

Vaikka Saksaa vastaan tulikin tappio, on Tolvanen mielissään päästessään pelaamaan MM-kisoissa.

− Totta kai hienoa pelata, se on se, minkä takia tätä lajia harrastetaan.