Antti Jaatinen palasi Jyväskylään: "Vaajakosken ABC:n kohdalla rupesi jännäämään"

LIIGA / Haastattelu
Antti Jaatisella oli asiaa vanhoille joukkuekavereilleen.
Kuva © Vesa Pöppönen https://www.facebook.com/VesaPhoto
Tiistai-illan ottelu Jyväskylässä JYPiä vastaan oli Antti Jaatiselle varmasti mieleenpainuva. Jyväskylästä tammikuun alussa Lahteen Pelicansin riveihin siirtynyt hyökkääjä palasi ensimmäistä kertaa Jyväskylään lahtelaisten riveissä. Vaikka joukkueen pudotuspelimahdollisuudet ovat enää teoreettiset, uskoa riittää loppuun asti.

Jyväskylän tiistai-illassa kohtasivat suunnanmuutosta alamäestä ylämäkeen hakeva JYP ja vielä pientä toivonkipinää pudotuspeleistä herättelevä Pelicans. Antti Jaatiselle kohtaaminen oli varmasti tavallista runkosarjamatsia tunteikkaampi. 

Jaatinen pelasi Jyväskylässä lähes kolme ja puoli kautta tehden tehokkaimmalla kaudellaan 13 maalia. Tämän vuoden tammikuussa oli aika vaihtaa maisemaa, sillä peliaikaa Jyväskylässä ei tippunut kuin JYP-Akatemian puolella ja mies junnasi hieman paikallaan. Suunnaksi valikoitui Lahti ja Pelicans.

− Hyvin olen Lahteen sopeutunut, vaikka perhe on itseasiassa vielä täällä Jyväskylässä. He tulevat sinne kohta perässä. Tuli niin nopeasti kaikki asiat silloin, että ei olla vielä saatu koko porukkaa Lahteen, mutta ensi kaudeksi sitten. Hyvin on kaikki täällä kuitenkin mennyt, ei mitään pahaa sanottavaa. 

Vaikka vierastappio Jyväskylässä oli joukkueelle varmasti pettymys, Jaatiselle ottelu vanhoja seurakavereita vastaan vanhassa kotikaupungissa oli varmasti erikoinen kokemus. 

− Kyllähän se toi pientä erityislatausta, kun näki kavereita ja vanhoja hallituttuja, ketä on vuosia nähnyt päivittäin. Ehkä jopa vähän jännitti. En sitä mitenkään päivällä huomannut, mutta kun oltiin tuossa Vaajakosken ABC:n kohdalla ja ruvettiin lähestymään hallia, tulivat kaikki muistot mieleen.

Jyväskylässä pienelle vastuulle tällä kaudella jäänyt Jaatinen on saanut isompaa roolia Lahdessa Tomi Lämsän valmennuksessa. Tiistaina mies merkkautti Pelicansin 2−2-osumaan syöttöpisteen, mutta se ei riittänyt voittoon. Jaatinen on iskenyt lahtelaisten riveissä 13 otteluun jo viisi täysosumaa.

− Totta kai valmentajissa ja valmennustyyleissä on paljon eroa. Pelitavatkin näillä joukkueilla eroavat jonkin verran toisistaan. Minulle itselleni on sopinut paremmin tämä Pelicansin pelitapa. Olen tykännyt paljon Lämsän valmennuksesta.

Uusi kaupunki, uudet tuulet. Peliajan kasvamisen lisäksi Jaatisella on vaihtunut myös pelinumero. Jyväskylässä hän pelasi numerolla 21, mutta Lahdessa käyttöön on valikoitunut numero 72. 

− Numero tuli ihan sattumalta. Menin Lahteen tammikuun alussa, ja meillä oli heti peli. Kaikki tehtaat olivat kiinni, ja ei ollut mitään muuta numeroa. Tätä sitten tarjottiin ja ajattelin, että ihan sama mikä numero kunhan paidan saa päälle. Kaksykkösen olisin halunnut, mutta sitä ei Lahdessa ollut mahdollista saada.  

Jaatinen pelasi JYP-paidassa vielä numerolla 21.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kirsikka kakusta jäi uupumaan

Vaikka paluu Jyväskylään oli muuten Jaatisen mieleen, tulos ei varmasti tyydyttänyt. Kotijoukkue JYP nappasi täydet kolme pistettä kaadettuaan Jaatisen Pelicansin loppulukemin 5-2.

− Ei ollut ihan semmoinen paluu tänne, mitä olisin halunnut. Tehtiin virheet ja kaveri teki niistä maalit. Ei ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Ensimmäisen erän olimme ihan unessa, mutta toiseen erään päästiin parantamaan peliä. Lopussa kääntyi sitten taas kaverille.

Aivan täysin Lahdessa ei olla pudotuspelihaaveita haudattu. Pelicansin A-nuoret antoivat malliesimerkin siitä, miten urheilussa kaikki on mahdollista. Joukkue nousi viimeisellä kierroksella pudotuspeleihin pitkän takamatkan jälkeen.

− Totta kai heidän nousustaan on apua, siitä näkee että kaikki on aina mahdollista. Uskoa riittää niin pitkään, kun kaikki on mahdollista. Sitten kun joku tulee sanomaan, ettei enää voi päästä, sitten ruvetaan miettimään muuta, päätti Jaatinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle