Kanada nousi takaa Ruotsin ohi, Norja teki samoin Slovakiaa vastaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Taylor Hall kaadettiin läpiajossa, ja hän viimeisteli tilannetta seuranneesta rangaistuslaukauksesta kavennusosuman.
Kuva © Getty Images

Ruotsi-Kanada 4–6 (3–0, 1–3, 0–2)

Suursuosikki Kanada jatkaa puhtaalla pelillä, kun se kaatoi Ruotsin A-lohkon huippuottelussa. Ruotsi sai otteluun loistavan alun ja poistui ensimmäiselle tauolle kolmen maalin johdossa, mutta lopulta joukkueelle ei jäänyt käteen kuin vain harmitus.

Avauserä oli tosiaan Ruotsin näytöstä. Ottelun avausmaalista vastasi Anton Lander kun ottelua oli pelattu reipas viisi minuuttia. Erän lopulla Ruotsi sai kaksi osumaa alle puolen minuutin sisään. Ensin onnistui Victor Rask ja melkein heti perään Filip Forsberg. Taukotilanne oli siis 3–0 Ruotsille, mutta peli oli kaikkea muuta kuin ohi.

Kanada avasi omat maalihanansa ja kavensi Ruotsin johdon kahteen osumaan, kun viime kesän NHL:n ykkösvaraus Aaron Ekblad onnistui. Ottelun puolenvälin jälkeen John Klingberg rikkoi Taylor Hallia rangaistuslaukauksen arvoisesti, eikä Hall yrityksestään epäonnistunut. Pari minuuttia tästä ja Sean Couturier tasoittikin jo pelin. Erätauolle päästiin kuitenkiin taas Ruotsin johdossa, kun Oscar Möller onnistui pian Couturierin jälkeen.

Ruotsi onnistui sinnittelemään kolmannen erän puolenvälin yli, kunnes puolustaja Patrick Wiercioch laukoi Kanadan neljännen osuman. Pian tämän jälkeen pääsi Kanada ensi kertaa ottelussa ylivoimalle ja onnistuikin, kun Tyler Ennis vei joukkueen johtoon. Lopulliset lukemat viimeisteli vielä Tyler Seguin tyhjään Ruotsi-maaliin.

Kahden tehopisteen iltaa vietti viisi pelaajaa. Näistä Hall merkkautti maalin ja syöttöpisteen noussen turnauksen pistepörssin kärkeen. Hallilla on nyt koossa viisi maalia ja kahdeksan tehopistettä. Hän jakaa maalipörssin kärkipaikaa Ruotsin kolmannen maalin tehneen Forsbergin kanssa. Syöttöpörssikin sai uuden kärjen tämän ottelun myötä, kun Ruotsin ykköspuolustaja Oliver Ekman-Larsson antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Hänellä on nyt koossa kuusi syöttöpistettä turnauksessa.

Kanadalla on nyt koossa neljän pelin jälkeen täydelliset 12 pistettä. Ruotsi on lohkossa toisena kahdeksalla pisteellä ja heidän pelinsä jatkuvat jo huomenna Saksaa vastaan. Kanada palaa kaukaloon kahden välipäivän jälkeen, kun vastaan asettuu lauantaina Ranska.

Norjalaiset iloitsivat ottelussa Slovakiaa vastaan.

Slovakia-Norja 2–3 (1–0, 1–2, 0–1)

Sekä Slovakian että Norjan putket tulivat päätökseensä, kun Norja voitto ottelun tiukan taistelun jälkeen. Voitto oli Norjalle turnauksen ensimmäinen kolmen tappion jälkeen. Sen sijaan Slovakialle tappio oli ensimmäinen kolmen voitetun ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä erässä kummallekin joukkueelle tarjottiin ylivoimamahdollisuuksia, mutta vain Slovakia hyödynsi omansa. Erän lopulla Tomas Surovy laukoi ottelun avausmaalin Andreas Martinsenin kuluttaessa jäähypenkkiä.

Slovakia sai toiseen erän vahvan alun, kun jo toisella minuutilla heilui maaliverkko. Puolustaja Marek Daloga lisäsi joukkueensa johdon kahteen. Norja tasoitti kuitenkin muutaman minuutin jälkeen ylivoimalla. Norjaltakin onnistui puolustajapelaaja, kun Mattias Norstebo onnistui maalinteossa. Erän lopulla peli saatiin tasatilanteeseen. Tasoitusmaalista vastasi Mats Roselli Olsen.

Kolmannen erän alussa Daloga joutui estämisrangaistukselle ja Norja siirtyi ylivoimalla ensi kertaa johtoon. Norstebo iski illan ja kisojen toisensa maalinsa, joka oli lopulta ottelun voittomaali. Slovakian kiri tyrehtyi viideksi minuutiksi, kun avainpuolustaja Andrej Meszaros sai suihkukomennuksen keihästämisestä. Slovakia kesti tämän alivoiman, mutta ei onnistunut lopussa tasoittamaan ottelua.

Slovakialla olisi ollut mahdollisuus voitolla nousta B-lohkon kärkeen, mutta nyt heidän tilanteensa tukaloitui. Norja otti arvokkaan avausvoittonsa ja nousi heti kaksi pykälää taulukossa. Norja kohtaa perjantain ottelussaan Slovenian kun taas Slovakian pelit jatkuvat lauantaina Suomea vastaan.